Ήταν ένα από τα τοπ μόντελ που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1990, ωστόσο έφυγε από αυτόν τον κόσμο στα 44 της χρόνια, χωρίς κανέναν δίπλα της. Αυτό το άδοξο τέλος είχε η Ρωσίδα Όλγα Παντιουσένκοβνα, η οποία νικήθηκε από τον καρκίνο και άφησε την τελευταία της πνοή στην Αγία Πετρούπολη, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τον θάνατό της επιβεβαίωσε σήμερα ο ιστορικός μόδας Αλεξάντρ Βασίλιεφ, ο οποίος δήλωσε: «Στην Αγία Πετρούπολη ζούσε πολύ κλειστά και πέθανε στο νοσοκομείο χωρίς να έχει κανέναν δίπλα της. Ήταν 44 ετών».

Το 1991 η Παντιουσένκοβα κατέλαβε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό «Top Model της ΕΣΣΔ». Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της συνεργάσθηκε με τους διάσημους σχεδιαστές μόδας Καρλ Λάγκερφελντ και Τζον Γκαλιάνο, ενώ συμμετείχε σε επιδείξεις μόδας των οίκων Christian Lacroix, Christian Dior, Chanel, Kenzo, Cacharel, Valentino, Balenciaga, Thierry Mugler και άλλων διεθνώς γνωστών οίκων μόδας. Η Παντιουσένκοβα συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα 15 διασημότερα μοντέλα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βασίλιεφ δήλωσε ότι η Παντιουσένκοβα ήταν το αγαπημένο μοντέλο πολλών οίκων μόδας και ιδιαίτερα των Gianni Versace και Tierry Mugler. «Στη ζωή της ξεχώριζε, ήταν ντροπαλή και ποιητική. Η καριέρα της άρχισε να δύει στη δεκαετία του 2000», τόνισε.

Η παιδική της φίλη, Οξάνα Πολεβίκοβα, δήλωσε στο TASS ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ο καρκίνος, με τον οποίο πάλευε τα τελευταία χρόνια. «Πέθανε από καρκίνο. Στις αρχές του χρόνου άρχισαν οι μεταστάσεις», ανέφερε εκείνη, η οποία συμπλήρωσε ότι η Πανιουσένκοβα ήταν πολύ ήσυχος άνθρωπος, ήρεμος και εν μέρει κλειστός, χαρακτηριστικά ασυνήθιστα για τις κοπέλες που σταδιοδρομούν στον χώρο της μόδας.

Δείτε μια επίδειξη στην οποία συμμετείχε η Παντιουσένκοβα, μαζί με άλλα top model της εποχής: