Στον  Εισαγγελέα οδηγήθηκε νωρίτερα ο αστυνομικός από τον οποίο ο 28χρονος πήρε το πιστόλι του και αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο νοσοκομείο του Ρίου, στο οποίο είχε διακομιστεί, με αστυνομική συνοδεία.

Ο Εισαγγελέας αποφάσισε να γίνει προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν και ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος. Η δίωξη του του ασκήθηκε είναι για πλημμελή φύλαξη.

Όπως αναφέρει σ  δικηγόρος του αστυνομικού και νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαςιας,  Σπύρος Σορβατζιώτης το συμβάν ερευνάται από την αρμόδια εισαγγελική αρχή και διατάχθηκε προανάκριση.

«Η σταθερή θέση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να απαλλαγεί από τη συγκεκριμένη ευθύνη έναντι των κινδύνων που ελοχεύουν στις περιπτώσεις αυτές, γεγονός που αποδεικνύεται και από το εν λόγω συμβάν, το οποίο φυσικά δεν δύναται να αποδοθεί σε αμέλια του αστυνομικού υπαλλήλου». Σε πειθαρχικό επίπεδο αναμένεται να διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.