Υποτονική ήταν σε γενικές γραμμές η κίνηση στην εστίαση, την πρώτη μέρα της λειτουργίας των καταστημάτων.

«Για την πρώτη ημέρα υπήρχε άγχος, σαν να ανοίγαμε πρώτη φορά μαγαζί. Υπήρχε και νευρικότητα και μία αβεβαιότητα. Και ήταν λογικό αφού οι επίσημες οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας ήρθαν την Κυριακή» μας λέει ο κ. Στεργίου αναφέροντας ότι υπήρξε και μία σύγχυση σχετικά με το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι υπεύθυνοι των χώρων.

Η πρώτη μέρα λειτουργίας των μαγαζιών οι πατρινοί κινήθηκαν στις γνωστές «πιάτσες» της Ρήγα Φεραίου και των Υψηλών Αλωνίων ενώ στα περιφερειακά μαγαζιά τα πράγματα ήταν υποτονικά.

Και η κίνηση όμως στα εστιατόρια της πόλης δεν ήταν αυτή που αναμενόταν. «Μην ξεχνάμε ότι σημαντική πηγή οικονομιών εσόδων για την πόλη είναι οι φοιτητές και το πανεπιστήμιο, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και πέντε μήνες.

Αυτή η εικόνα σε συνδυασμό με την πτώση που αναμένεται στον τουρισμό μας κάνει να βλέπουμε ένα μέλλον δυσοίωνο» λέει ο κ. Στεργίου ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι πλέον υπεύθυνοι και προσωπικό καταστημάτων έχουν αποκτήσει εκείνη την κουλτούρα που απαιτείται για την προστασία όλων.

The post Πάτρα: Μέτρια τα πράγματα για την εστίαση την πρώτη μέρα της λειτουργίας των μαγαζιών appeared first on Patratora.