ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Συνεχίζεται όλη τη νύχτα η κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας. Στον χώρο παραμένουν συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, ενώ μεγάλο είναι και το κύμα συμπαράστασης από εργατικά σωματεία και εκπολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  Σε κατάληψη των γραφείων της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης στην Πάτρα, προχώρησαν οι εργαζόμενοι με 8μηνη σύμβαση εργασίας στον Δήμο Πατρέων, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων και τη στήριξη των Σωματείων του Δήμου. Το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ θα διανυκτερεύσουν στο υπό κατάληψη κτίριο.

Μάλιστα, το απόγευμα από τον Δήμο στάλθηκε φαγητό στους καταληψίες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν και ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο πλευρό τους ήταν και σήμερα η Δημοτική Αρχή, στηρίζοντας τον αγώνα τους.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε:

«Οι εργαζόμενοι με 8μηνες συμβάσεις, διεκδικούν όπως όλοι οι εργαζόμενοι τη ζωή και ζωή χωρίς εργασία δεν υπάρχει. Ζητούν το αυτονόητο, να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Τα πενιχρά 495 ευρώ που παίρνουν το μήνα, είναι γι αυτούς ζωτική ανάγκη. Έχουμε πάει σε όλους όσους έπρεπε να πάμε, φτάσαμε μέχρι το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και την Βουλή, ζητώντας τη συνέχιση της εργασίας τους, γιατί ξεκινά πλέον η διαδικασία των απολύσεων. Εκτός από ζωή για τους ίδιους, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, ζητούν ζωή και για τον Δήμο μας. Έκαναν τα πάντα στην πόλη μας. Όσα βλέπουμε σήμερα και μας αρέσουν, πέρασαν από τα χέρια τους. Έφτιαξαν τα σχολεία, έφτιαξαν πεζοδρόμια, συμμετείχαν στην περιποίηση του πρασίνου της πόλης μας, αλλά και με τη δική τους ενίσχυση, λειτούργησαν οι παιδικές κατασκηνώσεις και οι παιδικοί σταθμοί και γενικά μια σειρά δομών και υπηρεσιών του Δήμου μας, αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μόνιμο προσωπικό. Γι αυτό το λόγο βρίσκονται λοιπόν εδώ σήμερα κι εμείς συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους».