Νέο απίστευτο περιστατικό σε Γυμνάσιο του νότιου τομέα της Πάτρας. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα «Κόσμος» καθηγητής τελείωσε το μάθημα και κλείδωσε μαθητή με κινητικά προβλήματα μέσα στην  αίθουσα , μόνο του.

Το διάλειμμα κράτησε περισσότερο από 20 λεπτά και τον μαθητή τον βρήκε κλειδωμένο μέσα στην αίθουσα ο καθηγητής της επόμενης ώρας, όταν ξεκλείδωσε για να κάνει το δικό του μάθημα. Ο εκπαιδευτικός  ενημέρωσε άμεσα τον Διευθυντή του σχολείου και αυτός με τη σειρά του τον… βιαστικό καθηγητή. Και τότε έγινε το εξής απίστευτο!

Ο «αφηρημένος» καθηγητής φόρτωσε την ευθύνη… στον ίδιο τον μαθητή λέγοντας πως αυτός του ζήτησε να τον κλειδώσει μέσα στην αίθουσα! Και έτσι το περιστατικό υποβαθμίστηκε, μια και φαίνεται πως άπαντες οι εκπαιδευτικοί συμφώνησαν… πως ευθύνεται ο μαθητής!

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μόνο μέσα στο 2019 είχαν καταγραφεί τρία παρόμοια περιστατικά σε σχολεία της Ελλάδας και μάλιστα κάποιοι εκπαιδευτικοί τιμωρήθηκαν! Στις 10 Ιουνίου απομακρύνθηκε  από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, με εντολή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου ο δάσκαλος που κλείδωσε μαθητή μέσα στην τάξη μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Το περιστατικό είχε γίνει στις 7 του μηνός.  Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν οι γονείς, όταν χτύπησε το κουδούνι για το σχόλασμα, ο εκπαιδευτικός φέρεται να είπε στα παιδιά ότι θα μετρήσει ως το τρία και «όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσει μέσα».

Ο 9χρονος δεν πρόλαβε να βγει και ο δάσκαλος κλείδωσε την πόρτα της αίθουσας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο και παρέδωσε τα κλειδιά. Τελικά  τον άκουσε η δασκάλα των Γερμανικών που μερίμνησε για να το βγάλουν από την τάξη. Οι γονείς πάντως υποστηρίζουν ότι το παιδί του έμεινε κλειδωμένο στην τάξη για τουλάχιστον 20 λεπτά.

The post Πάτρα: Καθηγητής σάτυρος κλείδωσε στην τάξη μαθητή με κινητικά προβλήματα appeared first on Patratora.