Επτά νέους πεζόδρομους θα αποκτήσει το κέντρο της Πάτρας, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων. Μεταξύ των δρόμων που θα γίνουν για πεζούς είναι και η οδός Μαιζώνος από την Αράτου μέχρι και τη Γούναρη.

Οι πεζοδρομήσεις εντάσσονται στο έργο της ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας.

Σύμφωνα, με την κατά πλειοψηφία, απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, θα πεζοδρομηθούν οι εξής δρόμοι:

Μαιζώνος από Αράτου μέχρι Γούναρη

Τριών Ναυάρχων (βόρειος κλάδος) μεταξύ Αγίου Ανδρέου και Όθωνος – Αμαλίας

Σισίνη από την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού έως τη βόρια περιμετρικά οδό της πλατείας Υψηλών Αλωνίων

Παντοκράτος μεταξύ 25ης Μαρτίου και Ηλείας καθώς και των οδών περιμετρικά της πλατείας Παντοκράτορος (δυτικό τμήμα).

Σωτηριάδου μεταξύ Μητροπολίτη Νεοφύτου και Εισοδίων

Ερμού

Ανώνυμη οδός, δυτικά του ναού του Παντοκράτορα.

Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων θα σταλθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

Ήδη η Επιτροπή έχει εγκρίνει πακέτο έργων ανάπλασης, προϋπολογισμού 20.564.000 ευρώ. για το κέντρο της Πάτρας, στο οποίο προβλέπονται νέοι πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι και διαδρομές περιπάτου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων πεζοδρομήσεις, δίκτυο ποδηλατόδρομων, καθώς και διαβάσεις θα έλθουν προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, προκειμένου μόλις εγκριθούν να προχωρήσει η δημοπράτηση των δύο σημαντικών έργων της «Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης Ιστορικού Κέντρου Πατρών», με συνολικό προϋπολογισμό 20.564.000€.

Κεντρική ιδέα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης είναι η χάραξη τριών Διαδρομών – Περιπάτων μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η περιήγηση από το σύνολο σχεδόν των αξιόλογων μνημείων της αρχαίας & νεότερης ιστορίας της πόλης, μέσω πεζόδρομων & οδών ήπιας κυκλοφορίας προσφέροντας μία διαφορετική – αναβαθμισμένη αισθητική διάσταση και ποιότητα στο χώρο του ιστορικού κέντρου.

Οι πεζόδρομοι που διαθέτει σήμερα η Πάτρα

Τα τελευταία χρόνια πεζοδρομήθηκαν οι εξής οδοί,πλατείες και τμήματά τους: Τριών Ναυάρχων, Γεωργίου, Τριών Συμμάχων, Aγίας Σοφίας, Μαρκάτου, Πυροσβεστείου, Γεωργίου Α’, οι οδοί Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου, Ρήγα Φεραίου, Παντανάσσης, Κανάρη, Πουκεβίλ, Ηφαίστου, Παρθενάκου, Ραδινού, Ζαλόγγου, Ιερισσού, Aσκληπιού, Παπαρηγοπούλου, Μηνιάτη, Χρυσοστόμου, Σατωβριάνδου, Ροδόπης, Καστοριάς, η μικρή παράλληλος της Κανακάρη στο τέρμα της Σατωβριάνδου έως την Πουκεβίλ, πολλά μικρά στενά πέριξ του Κάστρου στη Γούβα κ.ά.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Πελοπόννησος”

The post Πάτρα: Αυτοί είναι οι 7 νέοι πεζόδρομοι – Τι θα γίνει με τη Μαιζώνος appeared first on Patratora.