Αυξάνονται και πληθύνονται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Πάτρα και μάλιστα με ταχύ ρυθμό. 243 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή νομίμως τοποθετημένες στην πόλη. Αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2018 οι κεραίες ήταν 196, μιλάμε δηλαδή για μια αύξηση κατά 47 κεραίες μέσα σε δύο χρόνια, γεγονός που προβληματίζει πολλούς πολίτες οι οποίοι ανακαλύπτουν τον… πολλαπλασιασμό όχι στον αρμόδιο ιστότοπο, keraies.eett.gr, (της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δηλαδή, όπου μπορεί κανείς αυτόματα, με το πάτημα ενός κουμπιού, να ενημερωθεί αν είναι «γείτονας» με κεραία κινητής τηλεφωνίας), αλλά στην καθημερινότητά τους, στη γειτονιά τους, στους χώρους δουλειάς τους όπου ξεφυτρώνουν μικρές «καμινάδες» που πριν δεν υπήρχαν.

Μια πρόχειρη έρευνα του «Κόσμου» στο keraies.eett.gr, (πρόκειται για την καταχώρηση των νόμιμα τοποθετημένων κεραιών, αυτών δηλαδή που έχουν αδειοδοτηθεί ή διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση) η οποία προέκυψε εξαιτίας των διαμαρτυριών κατοίκων από διάφορες περιοχές της πόλης, μας, δείχνει μια πολύ μεγάλη πύκνωση στο κέντρο της πόλης και ιδίως σε δρόμους όπως η Γούναρη, η Κορίνθου, η περιοχή πέριξ της πλατείας Γεωργίου, η Μαιζώνος και η Αγίου Ανδρέου.

Κεραίες υπάρχουν σε όλο το εύρος του δήμου της Πάτρας και συγκεκριμένα στις οδούς: Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, Αγίου Νικολάου, Κανακάρη, Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Γερμανού, Ιωάννου Βλάχου, Αθανασίου Διάκου, Αγίου Γεωργίου, Γκότση, Τριών Ναυάρχων και Όθωνος Αμαλίας και Ακτή Δυμαίων. Εκτός του κέντρου της πόλης κεραίες βρίσκουμε στις οδούς Λευκωσίας, Σταδίου, Ανθείας, Έλληνος Στρατιώτου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Πέντε Πηγαδίων, Ευρυπιδου, Μαντζάρου, Ιωαννίνων, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Διονυσίου, Αθηνών, Ανθεμίου, Κανελλοπουλου, Ιεροσολύμων, Συνταγματάρχου Ζήση Νάξου, Σταδίου, στο Μιντολόγλι, την Οβρυά, την Λεύκα, την Ελεκίστρα, την Ακρωτηρίου, την περιοχή του Γλαύκου, τη Βορείου Ηπείρου, τα Μποζαίτικα, την Αγυιά, τις Ιτιές, τη Μαγούλα, τις οδούς Σάμου, Σούδας, Αώου, Φιλίππου, Αρίστωνος, Αυλώνος, την ΠΕΟ και τη ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών, το Ρίο, το Παμπελοποννησιακό στάδιο, τα Τσουκαλέικα κ.α.

Το ερώτημα είναι προφανές. Τι σημαίνει όλος αυτός ο βομβαρδισμός για τη δημόσια υγεία; Και πόσες ακόμη κεραίες πρόκειται να τοποθετηθούν στο μέλλον;

The post Πάτρα: Αυξάνονται και πληθύνονται οι κεραίες – 47 περισσότερες σε λιγότερο από δύο χρόνια appeared first on Patratora.