Ο Δήμος της Πάτρας είναι πλέον στην τελική ευθεία για την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ποδηλατόδρομους στην παραλιακή ζώνη αλλά και στο κέντρο της πόλης. Το σχέδιο έχει ήδη εκπονηθεί., χρήματα υπάρχουν και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του μεγάλου έργου – πνοής για την πόλη. Οι δρόμοι στους οποίους θα φτιαχτούν ποδηλατοδρόμοι με αντίστοιχες λωρίδες και ειδικό δάπεδο, θα είναι αυτοί της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου, της Παντανάσσης, της Κανάρη και της Τριών Ναυάρχων.

Εκείνοι που είναι ήδη πεζόδρομοι (η Κανάρη μάλιστα υποτίθεται ότι είναι ένας δρόμος ειδικά για ποδήλατα) θα μετατραπούν και σε ποδηλατοδρόμους, έχοντας όμως ένα ξεχωριστό πεδίο, για την ασφάλεια των πεζών, αλλά και των ποδηλάτων.

Στο «τέρμα» τους θα διασταυρώνονται με τον παραλιακό ποδηλατόδρομο που θα ξεκινά από την Κανελλοπούλου και θα καταλήγει στο ύψος της Παπαφλέσσα, ένα έργο που είναι και αυτό στην τελική ευθεία, έτοιμο για να ξεκινήσει, έχοντας ήδη δημοπρατηθεί.

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος θα συνδέεται και αυτός με την σειρά του με αυτόν του Έλους της Αγυιάς και της Πλαζ, ενώ στην άλλη μεριά του, με αυτόν του Νότιου Πάρκου φτάνοντας έτσι στο νέο λιμάνι, κοντά στο Γλαύκο.

Πέρα όμως από τις κάθετες οδούς, ποδηλατοδρόμοι θα φτιαχτούν σε συγκεκριμένες οδούς του κέντρου που αναμένεται με βάση τη μελέτη που υπάρχει να πάρουν τη μορφή της ήπιας πεζοδρόμησης.

Έτσι, ένας ακόμη θα δημιουργηθεί στην οδό Αλεξάνδρου Υψηλάντου, από το ύψος του Μαρκάτου μέχρι τη Βότση, ενώ την ίδια μορφή θα αποκτήσει και η οδός Σισίνη, συνδέοντας έτσι την Άνω πόλη με τα Ψηλαλώνια και από εκεί με την Τριών Ναυάρχων και τον Άγιο Ανδρέα.

Εξάλλου στην Άνω πόλη, πάντα με βάση το σχέδιο της ανάπλασης, θα πεζοδρομηθεί η οδός Παντοκράτορος, από το ύψος της Αγίου Γεωργίου μέχρι τον ναό του Παντοκράτορα.

The post Πάτρα: Έτοιμο το σχέδιο του Δήμου – Αυτοί οι δρόμοι θα γίνουν… και ποδηλατόδρομοι! appeared first on Patratora.