Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ε.ε. με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου θα έρθει στην πόλη μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και Υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας π. Αμβρόσιος και θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων-ομιλιών του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ», Μιαούλη 68.

Ομιλία με θέμα - «Ταπεινὲς προσπάθειες για την διάδοση του Λόγου του Θεού στην Χώρα της Πρωϊνής Γαλήνης».

Το θέμα της ενδιαφέρουσας ομιλία του είναι:

«Ταπεινὲς προσπάθειες για την διάδοση του Λόγου του Θεού στην Χώρα της Πρωϊνής Γαλήνης».

Θα ακολουθήσει προβολή DVD με στιγμιότυπα από την δράση και την ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην «Χώρα της Πρωϊνής Γαλήνης», όπως λέγεται η Κορέα.

Ο Μητροπολίτης Κορέας είναι ένας εξαίρετος Ιεράρχης με πλούσιο βιογραφικό και ταπεινό φρόνημα. Διαδέχθηκε τον Μητροπολίτη κ.Σωτήριο νυν Πισιδίας, τον οποίο τιμά ιδιαίτερα και συνεργάζεται άριστα μαζί του.

Αγωνίζεται για τη διάδοση της Ορθοδοξίας στην Άπω Ανατολή αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις δυσκολίες που ανακύπτουν.

Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε ως μέλος της Πατριαρχικής αντιπροσωπείας στις Συνελεύσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Conference on World Mission and Evangelism), Sao Paulo, Βραζιλία (1997) και Αθήνα (2005) και στο Συνέδριο των Ορθοδόξων Θεολογικών Σχολών του “Συνδέσμου” στο Βελιγράδι (1998). Παράλληλα με την εκκλησιαστικὴ διακονία του στην Ιερὰ Μητρόπολη Κορέας υπηρετεί απὸ το 2004 και ως Καθηγητὴς στο Hankuk University of Foreign Studies (Τμήμα Ελληνικών και Βαλκανικών Σπουδών).

Ομιλία με θέμα - «Ταπεινὲς προσπάθειες για την διάδοση του Λόγου του Θεού στην Χώρα της Πρωϊνής Γαλήνης».