Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Τουρκία θεωρείται ότι πρέπει να είναι πολύ σοβαρή αν και δεν έχει καταμετρηθεί από τις επίσημες αρχές και οι κάτοικοι του Έβρου ζητούσαν μέρες να κλείσει το τελωνείο των Κήπων καθώς θεωρούν την γείτονα χώρα «εστία σοβαρής μόλυνσης» κάτι που όπως φαίνεται ισχύει.

Οι εικόνες από την τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή των Φερών, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, γεννούν πολλά ερωτηματικά καθώς φαίνονται ξεκάθαρα Τούρκοι να κάνουν περισυλλογή πτώματος στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου, φορώντας ειδικές προστατευτικές στολές που βλέπουμε στις περιπτώσεις του κορωνοϊού. 

Αφορά κάτι τέτοιο ή πρόκειται για πτώμα παράνομου μετανάστη που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να περάσει τον ποταμό Έβρο; Αν όμως επρόκειτο για τέτοια περίπτωση γιατί οι Τούρκοι μαζεύουν την σορό με τέτοιες προφυλάξεις; Θα πει κάποιος διότι πλέον και στην Τουρκία παραδέχονται πως ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε.

Ένα όμως είναι σίγουρο ότι οι Τούρκοι φοβούνται μεγάλη διάδοση του ιού στους παράνομους μετανάστες τους οποίους έχουν μαζέψει κατά χιλιάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επίσης η φωτογραφία από την απολύμανση σε περιοχές της Τουρκίας, αλλά και το γεγονός ότι βλέπουν πολιτικά ασθενοφόρα πάνω στο τουρκικό ανάχωμα, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά όπως αναφέρει το evros-news.gr.

The post Οι Τούρκοι συλλέγουν σορούς παράνομων μεταναστών με στολές προστασίας για κορωνοϊό στον Έβρο – ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Patratora.