ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το πρόβλημα των αστέγων πλέον δεν κρύβεται ,ακόμα κι αν δεν αποκαλύπτεται σε όλο του το μέγεθος, καθώς το τελευταίο διάστημα σε κεντρικά σημεία της άνω και κάτω πόλης άνθρωποι αναζητούν μια γωνιά για να κοιμηθούν.

Το βράδυ της× Παρασκευής γύρω στις 9.30, το thebest. εντοπίζει έναν άνθρωπο έχει ξαπλώσει στο πεζοδρόμιο της× Γερμανού, στο ύψος της× Δημητρίου, για να κοιμηθεί και να προστατευτεί από τη βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα.

Τυλιγμένος στα σκεπάσματά του προσπαθεί να βολευτεί και να ησυχάσει έχοντας δίπλα τα παπούτσια του.

Προ ημερών το thebest εντόπισε στο ίδιο σχεδόν σημείο στην οδό× Γερμανού μια ακόμα περίπτωση αστέγου, χωρίς να μπορεί να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Η ύφεση της οικονομίας οδηγεί σε αρκετές περιπτώσεις στην εξαθλίωση , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει το άτομο ή οικογένεια ένα κεραμίδι, αλλά ούτε ένα πιάτο φαγητό. Οι άστεγοι στην× Πάτρα υπολογίζονται σε περίπου 40.

Το εμπορικό κέντρο× Κόλλα στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, η πλατεία Παπαφλέσσα, Υψηλών Αλωνίων, ο πεζόδρομος της× Ναυάρχων είναι εκτός από την οδό× Γερμανού, μερικά από τα σημεία στα οποία καταφεύγουν άστεγοι.

Την ίδια ώρα η Τράπεζα Τροφίμων του× Πατρέων και της Ιεράς Μητρόπολης την ίδια ώρα βοηθά 1300 οικογένειες, εκτός των συσσιτίων που πραγματοποιούνται καθημερινά.