Θες να πας τουαλέτα; Απόδειξη! Συμβαίνει σε γνωστό κατάστημα επί της Πλατείας Γεωργίου και ήδη η καταγγελία έχει γίνει viral (από στόμα σε στόμα). Αναγνώστης της εφημερίδας «Κόσμος» μας έγραψε: «Σήμερα πήγα για καφέ στην πλατεία Γεωργίου σε κατάστημα και μου είπαν πως στην απόδειξη υπάρχει τυπωμένος ο κωδικός για να ανοίξω την τουαλέτα!!!!!!

Σε ερώτηση μου εάν αυτό επιτρέπεται σε τέτοιες ημέρες με τόσο τουρισμό στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης μου απάντησαν πως οι τουαλέτες είναι μόνο για τους πελάτες, δηλαδή για όσους πληρώνουν….! Έχε χάρη που είχε κόψει απόδειξη διαφορετικά θα έφευγα αμέσως…~ Και από συμπεριφορά σούπερ….! Με τέτοια κονόμα τόσες ημέρες σιγά που τον ενδιέφερε η παρέα πατρινών….! Εγώ πάντως δεν ξαναπατάω σε κανένα μαγαζί τους… Τέλος»!

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στην Αθήνα σε κεντρικό φαστ φουντ εφάρμοζαν το ίδιο σύστημα και τους «έκραξε» το…. σύνολο του διαδικτύου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το σύστημα είναι απλό! Ο χρήστης της τουαλέτας μπορεί να εισέλθει μέσω της κλειδωμένης πόρτας μόνο αν πατήσει τον κωδικό της απόδειξης. Από την άλλη πλευρά η Διεύθυνση του καταστήματος ενημέρωσε κάποιους «διαμαρτυρόμενους» πως δεν είναι υποχρεωμένη να παρέχει και τουαλέτα σε όσους δεν είναι πελάτες, από την στιγμή που το κατάστημα… δεν είναι δημόσιο ουρητήριο!

Πάντως τα σχόλια για το συγκεκριμένο κατάστημα δίνουν και παίρνουν, αφού οι υπάλληλοι έχουν σαφείς εντολές και δεν μπορούν να τις παρακάμψουν. Άρα ακόμη και σε περίπτωση ανάγκης, θα πρέπει ο χρήστης… να αγοράσει έστω και ένα μπουκαλάκι νερό, να πατήσει τον κωδικό της απόδειξης στην τουαλέτα για να μπορέσει να την χρησιμοποιήσει!