Μία συστοιχία επιπλέον ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 πρόκειται να προμηθευτεί η Τουρκία από την Ρωσία

O Ντμίτρι Σουγκάεφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, αποκάλυψε σήμερα πως Μόσχα και Άγκυρα, έχουν διευθετήσει σχεδόν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την παράδοση πρόσθετων μονάδων του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

«Τώρα συζητάμε για μια πρόσθετη παράδοση, είμαστε σε προχωρημένο στάδιο των συνομιλιών και έχουμε διευθετήσει σχεδόν όλα τα ζητήματα», δήλωσε ο Ν.Σουγκάεφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Τα πρώτα συστήματα πρόκειται να ενεργοποιηθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Η Τουρκία έχει αποκτήσει τα S-400 παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει πως τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας θα τεθούν σε λειτουργία τον επόμενο μήνα.

Ο Ν.Σουγκάεφ είπε επίσης ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις αποστολές S-400 στην Κίνα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακόμη, σημείωσε ότι μόνο μια παρτίδα έμεινε για παράδοση βάσει μιας σύμβασης του 2014, αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα,ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να λάβει συστήματα Patriot αν δεν επιστρέψει τους S-400».

The post Μόσχα: «Συμφωνήσαμε με την Άγκυρα για την παράδοση επιπλέον συστημάτων S-400»! appeared first on Patratora.