Του Ανδρέα Τζουραμάνη

Αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ημέρες για την παγκόσμια κοινότητα και τη χώρα μας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19) οφείλουμε να είμαστε ένα για την αντιμετώπιση αυτού του αόρατου και ύπουλου εχθρού!

Οφείλουμε όλοι να ακούμε τους επιστήμονες και τους ειδικούς για να βγούμε από αυτή την περιπέτεια το συντομότερο και με τις λιγότερες απώλειες. Τώρα δεν χωρούν άναρθρες κραυγές, αλληλοκατηγορίες, συνωμοσιολογίες και διχασμός. Δυστυχώς όμως στο θέμα της εκκλησίας δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί και φιλελεύθεροι να βρίζουν με χυδαίο τρόπο λες και κατέχουν οι ίδιοι την απόλυτη γνώση και αλήθεια για το τι είναι βέλτιστο να γίνει για την προστασία όλων μας.

Από μικρό παιδί αγάπησα την εκκλησία! Το «Χριστός ανέστη» και το «αγαπάτε αλλήλους ως εαυτούς» μίλησαν στην καρδιά μου. Είναι τα συγκλονιστικότερα μηνύματα που άκουσε ποτέ η ανθρωπότητα! Η νίκη της ζωής έναντι του θανάτου, της αφθαρσίας έναντι της φθοράς και η κένωση του καθενός μας για τον συνάνθρωπο είναι το ύψιστο για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη! Αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν συνείδηση χρησιμοποιώντας λάθος ανθρώπινο όργανο. Εδώ χρειάζεται καρδιά κι όχι μυαλό. Δεν μπορεί κανείς λ.χ άνθρωπος να δει με το αυτί του και να ακούσει με το μάτι του!

Μπορεί στο σύγχρονο κόσμο μας όλα αυτά να φαίνονται γελοιότητες. Ας είναι. Για κάποια εκατομμύρια ψυχών όμως, είναι το δια ταύτα της ζωής τους και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να χλευάζει την πίστη και τη συνείδηση τους. Αν το κάνει, στην πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ποτέ δεν ήταν φίλος της ελευθερίας και προοδευτικός. Αντιθέτως, είναι σε απόλυτο βαθμό συντηρητικός και έρμαιο της καλά κρυμμένης ανελευθερίας του, η οποία τον οδηγεί σε ολοκληρωτική και φασιστική νοοτροπία.

Η μη προσέλευση των πιστών στους ναούς για τη συμμετοχή τους στις ιερές ακολουθίες είναι σωστό μέτρο και πρέπει να τηρηθεί από όλους μας. Όμως η λατρεία του Θείου δεν σταμάτησε, δεν σταματά και δεν θα σταματήσει ποτέ! Και η δήθεν «ηγετική» κίνηση του Πρωθυπουργού, με ένα tweet να επιβάλει την παύση των Θείων λειτουργιών, ουσιαστικά δεν μπορεί να συμβεί, διότι αρκεί ένας παπάς κι ένας πιστός να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία. Κι αυτό πρέπει να γίνει!

Πλέον καθένας στο σπίτι του, μόνος ενώπιον του Μόνου, μπορεί να σκύψει μέσα του και να θελήσει να γνωρίσει καλύτερα το βάθος της ύπαρξης του. Είμαι βέβαιος ότι θα ακούσει αυτά που μέχρι τώρα δεν άκουσε λόγω της πολύβουης ζωής του, φθάνοντας ο δυστυχής στο σημείο να ζει την ερημία του!

Ο πνευματικός θάνατος είναι η μεγαλύτερη τραγωδία για τον άνθρωπο! Δεν αξίζει σε κανέναν! Μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την τραγωδία. Αρκεί μόνο να είμαστε αληθινά ελεύθεροι και να αγαπάμε πραγματικά! Μόνοι ενώπιον του Μόνου λοιπόν!

The post Μόνοι ενώπιον του Μόνου! appeared first on Patratora.