”Ραγίζει” καρδιές
Συγκλονίζει η μάνα από την Πάτρα, καθώς ξέσπασε για την απαγόρευση της επίσκεψης στα νεκροταφεία, την ίδια στιγμή που η ίδια έχει χάσει το παιδί της σε τροχαίο σε ηλικία μόλις 17 ετών και δεν μπορεί να πάει στο κοιμητήριο για να ανάψει ένα κερί στη μνήμη του παιδιού της.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Εχω ένα φαναράκι του παιδιού μου και θέλω να το πάω σήμερα. Θα το πάω, θα βρω τρόπο. Πήγα το πρωί ήταν όλα κλειστά. Αν πάτε μια βόλτα στην Πάτρα, θα δείτε στους πεζοδρόμους και στις πλατείες να ανεβοκατεβαίνει κόσμος. Τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα. Δεν μπορώ να παραβλέψω ότι η Πλατεία είναι γεμάτη, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι στα σούπερ μάρκετ είναι τρία τέσσερα άτομα σε απόσταση ενός μέτρου, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι στην Βενιζέλου και στο νότιο πάρκο είναι γεμάτα κόσμο το απόγευμα» λέει η μητέρα.

Δεν γίνεται να βάζουμε κανόνες όπως θέλουμε και να μην κατανοούμε ορισμένα πράγματα. Μου απαγορεύουν να πάω στο παιδί μου στο νεκροταφείο, εγώ θα μπω, θα πηδήξω από τα κάγκελα κι ας με γράψει όποιος θέλει.  

Θα κολλήσουμε κορονοϊό στο νεκροταφείο; Θα έχει κόσμο; Θα σας στείλω φωτογραφίες από τη Βενιζέλου κι από το νότιο πάρκο. Με ενοχλεί ότι υπάρχουν χώροι που μετακινούνται τόσοι άνθρωποι και πήγαν και κλείσαν το νεκροταφείο. Αυτή είναι η λύση…» κατέληξε η κυρία Γλυκερία Λύτρα που έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στο Open TV. 

“Τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα μείνουν κλειστά, ειδικά την Μεγάλη Παρασκευή, όσο δύσκολο κι αν είναι. Ας προσευχηθούμε από τα σπίτια μας αυτές τις ημέρες”, είπε πριν λίγες ημέρες ο κ. Χαρδαλιάς.  

Πράγματι χρειάζεται προσοχή, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε και τις ημέρες αυτές, οι οποίες είναι ιερές, ίσως η Κυβέρνηση θα έπρεπε να σκεφτεί ξανά αυτή την απόφαση. 

Δείτε βίντεο: 

The post Μητέρα από την Πάτρα προς Κυβέρνηση: ”Γιατί δεν με αφήνετε να πάω στον τάφο του γιου μου;” appeared first on Patratora.