Με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να μεταφερθεί σήμερα στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, η σορός του αδικοχαμένου Φώτη Ανδρικόπουλου, που έχασε την ζωή του χθες όταν εξερράγη όλμος κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή του Βόλου.

Το 19χρονο παλικάρι, γιος του Κώστα Ανδρικόπουλου, αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, επρόκειτο να απολυθεί σε 10 ημέρες. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν να αρνήθηκε να λάβει νωρίτερα την άδεια απόλυσης προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση που έμελλε να κοστίσει την ζωή στον ίδιο και σε δυο ακόμα στρατιώτες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα ακόμα άτομο.

Η είδηση του τραγικού συμβάντος βύθισε στο πένθος την οικογένεια και όσους γνώριζαν τον 19χρονο που σπούδαζε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί. Πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά και ακόμα περισσότερο η τραγική ειρωνεία της απόφασης του να παρατείνει την παραμονή του στην Μονάδα προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση…

Μάλιστα ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας, μπορούσε να εκτίσει θητεία 6 μηνών ο ίδιος όμως θέλησε να την επεκτείνει στους 9 μήνες προκειμένου να πάρει μόρια για να γίνει Ειδικός Φρουρός.

Η κηδεία του άτυχου παλληκαριού θα γίνει σήμερα στις 4.30 μ.μ. και η εξώδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρωτού.

Με στρατιωτικές τιμές, παρουσία του Πρώτου Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού θα γίνει η κηδεία του 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου, στις 4.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Πετρωτού.

Η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε με C-27 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Άραξο και στη συνέχεια οδικώς  στο Πετρωτό.