Πάτρα:Με το μισό από το απαραίτητο προσωπικό λειτουργεί το Πανεπιστήμιο - Κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριοΝέο κύκλο κινητοποιήσεων ανοίγουν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα της διαθεσιμότητας.

“Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου το Δ.Σ. και αντιπροσωπεία από τους υπό διαθεσιμότητα συνάδελφους συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας για τα ζητήματα της διαθεσιμότητας – απολύσεων. Η συνάντηση δεν έφερε νέα αποτελέσματα, πέρα από τις ήδη εκφρασμένες δεσμεύσεις του Υπουργού τον Ιούνιο του 2014, ότι μετά την αξιολόγηση και τα αποτελέσματά της, δεν θα απολυθεί κανείς από τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων.

Σημειώνουμε ότι για το Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμφωνα με την αξιολόγηση απαιτούνται 659 υπάλληλοι. Πριν τη διαθεσιμότητα είχαμε 457 υπαλλήλους και σήμερα έχουμε 302. Οι εξηγήσεις και οι προφορικές δεσμεύσεις του Υπουργού δεν μας πείθουν ότι το ζήτημα θα λυθεί, γι’ αυτό και μετά από συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, αποφασίσαμε τις παρακάτω κινητοποιήσεις: –

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου θα δώσουμε συνέντευξη τύπου στα Γραφεία της Ένωσης Συντακτών, Μαιζώνος 200, στις 12:00 το μεσημέρι για τις εξελίξεις στα ζητήματα διαθεσιμότητας – απολύσεων. –

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου προκηρύσσουμε στάση εργασίας 10.00 – 13.00 και καλούμε συγκέντρωση των εργαζομένων και των φορέων της Πανεπιστημιακής κοινότητας στο κτίριο Α΄.

-Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (για τη μετακίνησή μας, ο Σύλλογος θα βάλει λεωφορείο). Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι στις θέσεις τους”.