Μεγάλη διάκριση για το Zero Festival, το πιο ξεχωριστό Φεστιβάλ Τέχνης στην Ευρώπη

Διάκριση για το Zero FestivalΤο Zero Festival απέκτησε σφραγίδα ποιότητας στα πιο ξεχωριστά Φεστιβάλ Τέχνης στην Ευρώπη

Από το 2014, η λίμνη Ζηρού εξελίσσεται στην απόλυτη καλοκαιρινή συνάντηση του Αυγούστου για την περιοχή της Ηπείρου και όχι μόνο. Ένα φυσικό τοπίο μετατρέπεται σ’ έναν ατελείωτο πολιτιστικό καμβά για 2 ημέρες, αγκαλιάζοντας αρμονικά την φύση, την μουσική και τις αθλητικές δραστηριότητες στη λίμνη δημιουργώντας, κατά συνέπεια, ένα εκρηκτικό μείγμα ανθρώπινης δημιουργίας και φυσικής μαγείας.

Κορυφαία ονόματα της εγχώριας Ελληνικής σκηνής αλλά πλέον και κατεξιωμένα συγκροτήμα του εξωτερικού, φιλοξενούνται στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Κατά το διήμερο φεστιβάλ θα βρείτε διάφορες δραστηριότητες, είτε μέσα στο νερό της λίμνης αλλά και έξω από αυτή.
Canoe Cayak, Sup, φουσκωτά γεμίζουν την λίμνη και δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να την απολαύσουν με άλλη οπτική . Ενώ έξω από την λίμνη πραγματοποιούνται δράσεις όπως YOGA, Zumba κ.α. .

τα πλαίσια του Zero Festival, διοργανώνεται το Zero Lake Run Ανώμαλου Δρόμου όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης και του τοπίου μέσα απο εναν αγώνα Trail 15km και 5km. Επιπλέον για τους λάτρεις στο περπάτημα διοργανώνει έναν περίπατο το Γύρο της Λίμνης 5km.

Η Διαδρομή αποτελείται το 90% απο μονοπάτια και τεχνικά κομμάτια σε δασική περιοχή και όλο το υπόλοιπο απο χωματόδρομο.

Παλμός, ζωή, camping και ξέφρενα live δίπλα στην Λίμνη Ζηρού σε ένα αξέχαστο διήμερο. Επισκέπτες απ’όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού τον Αύγουστο στο ZERO festival.

Το Zero Festival  που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Αύγουστο στην Λίμνη Ζηρού, Φιλιππιάδας βρίσκεται στα πιο Remarkable Arts Festival της Ευρώπης. Πλεον θα φέρει και επίσημα την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας (EFFEE LABEL) για το 2019-2020 !

Το label EFFE που πλέον θα φέρει το Zero Festival είναι η σφραγίδα ποιότητας της Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ European Festivals Association (EFA) για τα αξιόλογα φεστιβάλ τέχνης που δείχνουν τη δέσμευσή τους σε επίπεδο των τεχνών, τη συμμετοχή της κοινότητας και το διεθνές άνοιγμα.

Το σήμα αυτό τους απονεμήθηκε αφού αξιολογήθηκαν από διεθνείς εμπειρογνώμονες στον κόσμο του φεστιβάλ. Αυτά τα βραβεία πληρούν τουλάχιστον 7 από αυτά τα 10 πρότυπα ποιότητας.

Europe for Festivals, Festivals for Europe!