Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η μητέρα του μωρού που χάθηκε στη φωτιά της Βάρκιζας

Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ζήτησε, από τον ανακριτή, ο συνήγορος της 30χρονης μητέρας του μωρού που απανθρακώθηκε σε διαμέρισμα , στη Βάρκιζα .

Η κατηγορούμενη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της. Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο για την ποινική της μεταχείριση θα παίξει η πραγματογνωμοσύνη του ψυχιάτρου καθώς η γυναίκα, σύμφωνα με το συνήγορο έχει χρόνια σοβαρά ψυχικά προβλήματα.

Η 30χρονη φέρεται να αντιμετωπίζει την κατάσταση με απάθεια, σαν να μην έχει αντιληφθεί το κακό, ενώ προανακριτικά εμφανίζεται να έχει προβάλλει τον ισχυρισμό ότι άφησε το παιδί στο σπίτι θεωρώντας ότι θα το φροντίσει ο φίλος της οδηγός ταξί. Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι όταν έλειπε από το σπίτι για να κρατά ζεστή τη μικρή άναβε ένα θερμαντικό σώμα ή ένα πιστολάκι.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε το 13 μηνών κοριτσάκι η 30χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες είπε προανακριτικά πως ξέχασε να το δέσει στο καρεκλάκι του… «Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές.