Μια νέα σοβαρή προσπάθεια γίνεται από τον δήμο της Πάτρας για να αναβαθμίσει τις παιδικές χαρές προχωρώντας στην υλοποίηση του προγράμματος που έχει ξεκινήσει από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας του.

Στόχος είναι η ανακαίνιση του συνόλου των παιδικών χαρών της Πάτρας που αντιστοιχούν στον αριθμό του 120 σε όλη την επικράτεια του δήμου. Μέχρι την πρώτη θητεία της δημοτικής αρχής είχαν ανακαινιστεί 46 παιδικές χαρές της πόλης, 23 στο κέντρο της Πάτρας και άλλες 23 σε διάφορες δημοτικές ενότητες της πόλης.

Από εδώ και στο εξής ξεκινούν οι εργασίες και οι παρεμβάσεις στις άλλες 74 που έχουν απομέινει μέχρι να πραγματοποηθεί ο στόχος. Η αρχή έγινε από τρεις πλατείες που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας. Από την πλατεία Μαρούδα, από την πλατεία Ανδρούτσου και από την πλατεία Τριών Ναυάρχων με τις εργασίες στις δύο τελευταίες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες.  Η πρώτη φάση των παρεμβάσεων αυτών στις παιδικές χαρέςε είναι  μία εργολαβία που περιλαμβάνει συνολικά 16 από  αυτές και έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος και πόρους του δήμου, συνολικού κόστους 557.000 ευρώ.

Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και σε νηπιαγωγεία, αλλά και παιδικούς σταθμούς, αναβαθμίζοντας ή ακόμα και δημιουργώντας και στους χώρους αυτούς παιδικές χαρές. Συνολικά, κατά τη διάρκεια του έτους , θα ανασκευαστούν 17 παιδικές χαρές σε χώρους νηπιαγωγείων.

Ο πρϋπολογισμός του έργου θα φτάσει τα 500.000 ευρώ και είναι από πόρους του δήμου. Εξάλλου σε εκτέλεση είναι η προμήθεια εξοπλισού σε άλλες 42 παιδικές χαρές της Πάτρας, σε ένα έργο που η μελέτη του φτάνει τα 500.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ταμείο του δήμου.