Δεν είναι καθόλου καλό το κλίμα που επικρατεί στον ΑΝΤ1. Και επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα με το κανάλι να έχει παγιωθεί στην τρίτη θέση της τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού και να «παίζει» μεταξύ τρίτης καια τέταρτης στο δυναμικό κοινό 18 – 54. Η είσοδος των «Εισβολέων» ελάχιστα βοήθησε το πανάκριβο «Nomads».

Το οποίο δεν έχει καταφέρει να ξεκολλήσει από το 15%. Αρκετές παραγωγές για το δεύτερο μισό της σεζόν έχουν ήδη «παγώσει». Το τελευταίο «πάγωμα» είναι της εκπομπής του Γιώργου Λέντζα που θα γύρναγε τα γήπεδα του κόσμου σε μια εκπομπή που θα συνδύαζε ταξίδια και μπάλα.

Το κόστος θεωρήθηκε αρκετά υψηλό και δεν υπήρξε ενδιαφέρον και από τους διαφημιστές. Ούτε το καθημερινό σχετικά χαμηλού κόστους που πρότεινε ο Δημήτρης Αρβανίτης μετά το κόψιμο της αστυνομικής σειράς του πήρε πράσινο φως. Η μόνη σειρά που θα βγει στο δεύτερο μισό είναι η κωμωδία με την Λεκάκη και τον Αθερίδη. Καμία άλλη. Τέλος εξέλιξεις φαίνεται πως υπάρχουν και για την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Οι πιθανότητες είναι περισσότερες όπως σας έγραψα και πριν μερικές μέρες να «παγώσει» παρά να ενεργοποιηθεί.

Σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 σκέφτονται να προτείνουν στην Ντορέττα Παπαδημητρίου μια θέση στην κριτική επιτροπή του Familiar. Άγνωστο βέβαια είναι το κατά πόσον η ηθοποιός θα το δεχθεί. Όσον αφορά στις αλλαγές στα στελέχη και στις περικοπές έχουν αποφασιστεί και θα γίνουν αμέσως μετά τις γιορτές όταν θα υπάρχει και ξεκάθαρη πια εικόνα για τα διαφημιστικά έσοδα του καναλιού.