Κανένα νέο κρούσμα δεν είχε προστεθεί μέχρι το μεσημέρι της Δευτερας στην Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τους τελευταίους εργαστηριακούς ελέγχους των ύποπτων δειγμάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται συνολικά 20 ασθενείς εκ των οποίων οι δυο διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αρνητικής πίεσης. Η κατάσταση τους είναι σοβαρή.

Ωστόσο όπως τόνισε ο καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής Αγγελος Χατζάκης αναφερόμενος στον κορονοϊό « έχει ημερομηνία λήξης. Στα μέσα Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα».

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως τόνισε έχει κολλήσει ο εργαστηριακός έλεγχος, καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια. Τα χθεσινά 21 κρούσματα είναι καθυστερημένες διαγνώσεις. Κι άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αρα η εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων είναι απολύτως πλασματική. Δεν υπάρχει καμία ανάσχεση».

Για τα μέτρα που έχουν παρθεί κι αν επαρκούν τόνισε: «Ο,τι κάνουν αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλό. Το στοίχημα είναι πόσο θα συμμορφωθούμε για να έχουμε λιγότερους θανάτους. Αν τα τηρήσουμε, θα έχουμε μικρό καμπανάκι κι όχι μεγάλη καμπάνα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι τα καλύτερα δυνατά κι επιβλέπονται από τα ανώτατα μέλη της κυβέρνησης και υπάρχει πειθαρχία κι αποτελεσματικότητα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αδύνατον να υπολογιστεί. Χαλάμε την ποιότητα των στοιχείων, αν είχαμε τα εργαστήρια σωστά θα ήταν πιο ασφαλές. Υπάρχει ορισμός από ΕΟΔΥ ποιος πάει και κάνει τεστ. Τα τεστ που θέλει ο ΕΟΔΥ πρέπει να γίνονται και να μην καθυστερούν όπως τώρα».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει αν φοβούνται μετάλλαξη του ιού επεσήμανε: «Τα ενδεχόμενα αυτά είναι πάντα πιθανά, αλλά δημόσια υγεία, κάνεις με τα δεδομένα που έχεις».

The post Κορωνοϊός: “Παγωμένος” ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μέχρι χθες στο νοσοκομείο του Ρίου – Δυο στη ΜΕΘ appeared first on Patratora.