Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει αυτή τη στιγμή για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δίπλα του βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 17 νέα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα και συνολικά 2.534, με το 55% να είναι άνδρες.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την μάχη, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 136.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επανέναρξη των σχολείων, αλλά και για το θέμα της υποχρεωτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους (σ.σ. παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία, όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι). Δηλαδή όλοι όσοι θα εισέρχονται σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους θα φοράνε μάσκα υποχρεωτικά.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Σύμφωνα με τον, Σωτήρη Τσιόδρα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σ’ όλους τους κλειστούς χώρους, όπως τα παντοπωλεία, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα κομμωτήρια και «όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι».

Μάλιστα, θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της προστασίας από τον ιό.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, όπως το συχνό και τακτικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικού.

Ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της χρήσης της μάσκας θα αφορά το διάστημα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία αναμένεται – κατά πάσα πιθανότητα – στις 4 Μαΐου.

The post Κορωνοϊός: Μάσκα υποχρεωτικά σε όλους τους κλειστούς χώρους και αντισηπτικό στη τσέπη – Μόλις 17 τα νέα κρούσματα appeared first on Patratora.