Αναβαθμίστηκε η παγκόσμια απειλή σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ
Πανδημία κοροναϊού κήρυξε πριν από λίγο την μέχρι σήμερα επιδημία σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, όπως μεταδίδει το Βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SKY News.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, είπε ότι η «έκρηξη» του ιού Covid-19 «θα μπορούσε επισήμως να χαρακτηριστεί πανδημία». Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 118.000 κρούσματα σε 114 χώρες και 4.291 άνθρωποι έχουν πεθάνει, είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, σημειώνοντας πως οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν. «Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες αναμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των θανάτων και ο αριθμός των χωρών που πλήττονται», προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως συνέστησε ψυχραιμία, λέγοντας ότι «η πανδημία δεν είναι μια λέξη, που μπορεί να χρησιμοποιείται ελαφρά τη καρδία ή απρόσεκτα» και υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια λέξη, που αν χρησιμοποιηθεί κακόβουλα, μπορεί να προκαλέσει παράλογο φόβο ή αδικαιολόγητη παραδοχή ότι όλα τελείωσαν, οδηγώντας σε περιττό πόνο και θάνατο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Ο κ. Adhanom Ghebreyesus σημείωσε σχετικά με την αδυναμία αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού, ότι «δεν έχουμε δει ποτέ ξανά μια πανδημία, που προκάλεσε ένας κορωναϊός και δεν έχουμε δει ποτέ μια πανδημία, που να μπορεί να ελεγχθεί στο ξεκίνημά της». Συμπλήρωσε δε, ότι «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, από τότε που ειδοποίησε για τα πρώτα κρούσματα».

The post Κοροναϊός: Πανδημία κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας appeared first on Patratora.