Το 40 με 50% της δυναμικότητας του συνόλου των ξενοδοχειακών μονάδων και συγκροτημάτων της Πάτρας, είναι ακόμα στο “off”. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Πάτρας Ηλία Μεντζελόπουλο, τα ξενοδοχεία πλέον μπορεί να έχουν πάρει το “πράσινο φως” για να ανοίξουν, όμως, οι ξενοδόχοι κρίνοντας ότι ο τουρισμός ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, προτιμούν να τα κρατούν κλειστά.

Με μία πρόχειρη καταμέτρηση των ξενοδοχείων που ανήκουν στην επικράτεια του δήμου της Πάτρας, ο αριθμός αυτών που δεν έχουν ανοίξει ξεπερνούν τα 10. Με λίγα λόγια ο μισός ξενοδοχειακός στόλος της αχαϊκής πρωτεύουσας είναι κλειστός.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δουλειά είναι λογικό τα ξενοδοχεία να μην έχουν ανοίξει ακόμα. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν να περισώσουν κάποια από τα έξοδα. Γιατί έσοδα δεν υπάρχουν μέχρι ώρας και οι κρατήσεις ειδικότερα για την Πάτρα είναι στο μηδέν» τονίζει.

Έτσι το φετινό καλοκαίρι στην Πάτρα, δύσκολα θα δούμε τουρίστες και όλες οι εκτιμήσεις για την αχαϊκή πρωτεύουσα είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Όσο για τη ζημιά για τον ξενοδοχειακό κλάδο της Πάτρας που έφερε η πανδημία από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα, με μία πρόχειρη εκτίμηση είναι πάνω από 1.000.000 ευρώ.

The post Κλειστά παραμένουν τα μισά τουλάχιστον ξενοδοχεία της Πάτρας appeared first on Patratora.