Με  πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούνται διεργασίες προκειμένου να «κλειδώσει» η οριστικοποίηση του χώρου, όπου θα κατασκευαστεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και θα είναι αντάξιο της πόλης. Ίδιες πηγές αναφέρουν πως από το Υπουργείο προκρίνεται ως η καταλληλότερη τοποθεσία, το πρώην στρατόπεδο του ΚΕΤχ, στα Σύνορα της Πάτρας.

Πρόταση που είχε τεθεί από μερίδα τοπικών φορέων στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη παρουσία και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού στα μέσα Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης πρότεινε στον Υπουργό τη λύση της παραχώρησης στην Αστυνομία χώρου 5.750 τ.μ. περίπου, που ανήκει πλέον στην περιουσία του Δήμου για να ανεγερθεί το Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ αντέτεινε και τη λύση του πρώην Λαδόπουλου.

Και αυτό, διότι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνηγορεί να κατασκευαστεί, όχι μόνο Αστυνομικό Μέγαρο, αλλά οποιοδήποτε κτίριο γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, στο οικόπεδο της Αμερικής που ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ. Ο Δήμος είχε ζητήσει την παραχώρηση του οικοπέδου για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο Πολιτιστικό Πάρκο της πόλης. Μάλιστα, είχε γίνει ανταλλαγή με οικόπεδο της μίνι περιμετρικής, το οποίο όμως έχει δικαστικές εμπλοκές.

Υπέρ της πρότασης να προχωρήσει η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο συγκρότημα του στρατοπέδου στα Σύνορα, είχε ταχθεί και ο βουλευτής της Ν.Δ. Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας πυ έχει έδρα την Πάτρα.

Μάλιστα, είχε προτείνει στον ίδιο χώρο θα μπορούσε να ανεγερθεί και ο κεντρικός πυροσβεστικός σταθμός.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε δεσμευτεί δημόσια ότι σε δύο μήνες θα υπήρξε οριστική λύση στην χωροθέτηση, αφού εξεταστούν όλες οι προτάσεις και ήδη τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του Υπουργείου αξιολογούν όλα τα δεδομένα και φαίνεται να είναι ένα βήμα πριν ληφθούν οι αποφάσεις για το χώρο του ΚΕΤχ, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης, έχει άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως μεγάλη και μικρή περιμετρική, κεντρικές αρτηρίες της πόλης και διαθέτει χώρους για να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και τον στόλο της.

Βούληση του Υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να δρομολογηθεί άμεσα η επίλυση ενός μεγάλου ζητήματος που παραμένει εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

ΠΗΓΗ: Γνώμη

The post ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ: Ολα δείχνουν πως θα στεγαστεί σε μεγάλο χώρο στο Ανατολικό Διαμέρισμα! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ appeared first on Patratora.