Θέμα έχει προκύψει με τα τακτικά χειρουργεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών. Τα χειρουργεία αναβάλλονται, οι γονείς διαμαρτύρονται και υπάρχει μια μεγάλη ταλαιπωρία για τις οικογένειες των παιδιών, τόσο ψυχολογική, όσο και οικονομική, περιμένοντας να τελειώσουν με την περιπέτεια στην οποία έχουν μπει.

Οι καθυστερήσεις έχουν να κάνουν κυρίως με το ζήτημα του κορωνοϊού. Για να υποβληθεί ένα παιδί σε χειρουργείο, θα πρέπει πρώτα να περάσει από δειγματοληπτικό έλεγχο και στη συνέχεια να σταλεί αυτός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και στα εργαστήρια αναφοράς.

Όσο δεν έρχονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον κορωνοϊό οι επεμβάσεις και τα χειρουργεία δεν μπορούν να προχωρήσουν και το γεγονός αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Καραμανδάνειο είναι το μοναδικό νοσοκομείο Παίδων της Δυτικής Ελλάδας, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την επιβάρυνση που δέχεται η νοσηλευτική μονάδα, καθώς όλα τα περιστατικά για παιδιά πηγαίνουν εκεί.

O συνδικαλιστήw, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Ειδικευμένων Ιατρών Αχαΐας και πρώην προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο Καραμανδάνειο, Βασίλη Αλεξόπουλου, καταγγέλλει ότι εδώ και δύο ημέρες, υπάρχει μια μεγάλη ταλαιπωρία, τόσο ψυχολογική, όσο και οικονομική των οικογενειών που περιμένουν με αγωνία να υποβληθούν τα παιδιά τους σε χειρουργική επέμβαση και αυτή στο τέλος δεν γίνεται. Ιδιαίτερα, για τις οικογένειες που έρχονται από άλλες πόλεις, καθώς πρόκειται για το μοναδικό Νοσοκομείο Παίδων στη δυτική Ελλάδα, η ταλαιπωρία είναι μεγάλη.

“Για να γίνουν χειρουργεία, πρέπει πρώτα τα παιδιά να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον κορονοϊό. Εμείς στέλνουμε τα δείγματα στο εργαστήριο του Πανεπιστήμιου, αλλά δυστυχώς δεν έχουν έρθει ακόμα. Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ ευαίσθητο θέμα. Δεν μπορείς να πεις στα παιδιά, να έρθουν πάλι να εξεταστούν, δεν μπορείς να τους πεις έλα άλλη μέρα να χειρουργηθείς… καταλαβαίνετε την ψυχολογία τους…”, συμπληρώνει ο κ. Αλεξόπουλος.

Παράλληλα, ο γνωστός συνδικαλιστής ιατρός, επισημαίνει ότι πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα, καθώς πρόκειται για σοβαρό ζήτημα που αφορά την υγεία και μάλιστα την υγεία των μικρών παιδιών, των οποίων η ψυχολογία είναι επιβαρυμένη. Για το αν το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, μπορεί να στείλει δείγματα και στην Αθήνα, ο κ. Αλεξόπουλος, είπε ότι μόλις σήμερα ενημερώθηκε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και για το Καραμανδάνειο.

The post Καραμανδάνειο: Τα χειρουργεία αναβάλλονται, οι γονείς διαμαρτύρονται appeared first on Patratora.