Τι απαντά το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών

Μετά από περίπου ένα 24ώρο, το τουρκικό υπέξ, διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, που ανέφερε πως ο Ερντογάν διέταξε να προκληθεί θερμό επεισόδιο, με τη χαρακτηριστική φράση: «βυθίστε πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας».

«Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο» συμπληρώνει.

Μάλιστα, καταλήγει λέγοντας πως «αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Απορίας άξιο φαίνεται να είναι πώς η Άγκυρα που απαντά άμεσα, χρειάστηκε μία ολόκληρη ημέρα για να διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα.

The post Η Τουρκία θυμήθηκε να διαψεύσει το δημοσίευμα της Die Welt μετά από 24 ώρες appeared first on Patratora.