Οι ακτές μας, απ’ ότι φαίνεται,αλλού βουλιάζουν, αλλού μεγαλώνουν και αλλού μικραίνουν.

«Η προβλήτα μπροστά από το Porto Rio Hotel»

Δεν γνωρίζω από ποιους έχει κατασκευασθεί η, ειδικής κατασκευής (με γέφυρες επικοινωνίας της θάλασσας μεταξύ των δύο πλευρών του κάθετου τμήματός της) προβλήτα, αν είχε εκπονηθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εξασφαλισθεί σχετική άδεια.

Δεν γνωρίζω ακόμη αν η επαναλαμβανόμενη, σχεδόν κατ’ έτος, καταστροφή του παραλιακού δρόμου (από το Rion Beach Hotel έως το Porto Rio Hotel), οφείλεται, όπως πολλοί υποστηρίζουν, στην παρουσία της συγκεκριμένης προβλήτας.

Αυτό όμως που γνωρίζω καλά είναι ότι σιγά σιγά ολοκληρώνεται η «εξαφάνιση» του κάθετου τμήματος της προβλήτας, με συνέπεια την «εξαφάνιση», από το συγκεκριμένο σημείο, και της θάλασσας.

Αυτό ακόμη που γνωρίζω καλά είναι ότι εκεί που ήταν θάλασσα και στη συνέχεια με την κατασκευή της προβλήτας έδεναν κότερα, από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο είναι ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Και το ερώτημα που σαφώς προκύπτει και σαφώς πρέπει άμεσα να απαντηθεί είναι:

Γιατί εδώ οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν παρεμβαίνουν;

  • Είναι γνωστό ότι όταν ως Δήμος (Ρίου ή Πάτρας) προσπαθούσαμε απλά να «μπαλώσουμε» τα προβλήματα που πρόκυπταν στην παραλία (παραλιακός δρόμος κ.λ.π.), από τις χειμωνιάτικες θεομηνίες, για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ρητά και αυστηρά απαγόρευαν οποιαδήποτε παρέμβαση.

* Με αφορμή τα σχετικά με τις ακτές δημοσιεύματα.

φωτό από fb