Η Πάτρα γίνεται η 1η  πόλη της χώρας μας που αποκτά  εξειδικευμένο χώρο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αειφόρο  χρήση του Νερού.
Το  Γραφείο  Πληροφόρησης  για τη εξοικονόμηση νερού – “Σπίτι του Νερού” (Water House), που θα δημιουργηθεί στη Πάτρα, χρηματοδοτείται από το  έργο  Water  Saving  for  Development – WaS4D (Εξοικονόμηση Νερού για την ανάπτυξη) του Διασυνοριακού   Προγράμματος  Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013», το οποίο υλοποιεί η  Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών Α.Ε. (ΑΔΕΠ Α.Ε.)
Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σιγαλός στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, εγκρίνεται η παραχώρηση χρήσης του κτιρίου στην ΑΔΕΠ Α.Ε.  και η τεχνική μελέτη – τεύχη δημοπράτησης που εκπόνησε η   Δ/νση  Έργων του Δήμου Πατρέων.
Το   “Σπίτι του Νερού” (Water House) θα   εγκατασταθεί  σε ακίνητο  του Δήμου  Πατρέων  επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου  (και Λόντου),  παρακείμενο  της Δεξαμενής στο Κάστρο της Πάτρας  εμβαδού 120 τ.μ. Το κτίριο αποτελεί  τμήμα του συγκροτήματος της  παλαιάς πέτρινης υδατοδεξαμενής της Πάτρας. Το εν λόγω κτίριο θα ανακαινιστεί, θα εξοπλιστεί   με χρηματοδότηση του έργου   – WaS4D και θα λειτουργήσει με   εξειδικευμένο προσωπικό της ΑΔΕΠ Α.Ε.
Για  την  οργάνωση του εκθεσιακού  υλικού που θα πλαισιώσει το “Σπίτι του Νερού”, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΑΔΕΠ Α.Ε.  Αντώνης Κότσαλης, υπάρχει στενή συνεργασία  της ΑΔΕΠ  με  στελέχη της ΔΕΥΑΠ  ώστε στο χώρο να αποτυπωθεί μεταξύ των άλλων,  ανάγλυφα η ιστορία