Η κατάργηση του Γάμου της Γιαννούλας της Κουλουρού, φέρνει για την Τσικνοπέμπτη τον Γάμο του Καραγκιόζη.

Επίκεντρο των δρώμενων  θα είναι η Άνω Πόλη, ωστόσο οι δράσεις θα επεκταθούν και στην Κάτω Πόλη δίνοντας χρώμα και στο ιστορικό κέντρο.

Οι εκδηλώσεις θα κινηθούν σε δυο άξονες και αφορούν στο δρώμενο «Ο Γάμος του Καραγκιόζη» και στην συναυλία μελών και φίλων του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη». Και οι δυο παράλληλες εκδηλώσεις επιχειρούν να αναδείξουν παραδοσιακές πτυχές της Αποκριάς ταξιδεύοντάς μας σε έθιμα και συνήθειες αλλοτινών εποχών.

Το κυρίαρχο δρώμενο θα είναι «Ο Γάμος του Καραγκιόζη» και η αναβίωση των λαϊκών εθίμων τα οποία έχουν συνδεθεί με την παραδοσιακή όψη της Αποκριάς και τη μακρόχρονη ιστορία. Παραδοσιακά καρναβαλικά δρώμενα, μουσικές από μπάντες χάλκινων πνευστών, χορευτικά από το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων, ξέφρενο κέφι και αυθεντική σατιρική διάθεση συμπληρώνουν τη βραδιά της άφθονης κατανάλωσης ψητού κρέατος.

Η συναυλία των «Κανταδόρων της Santa Maura» του συλλόγου Λευκαδίων εν Πάτραις «Η Φανερωμένη» θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου μεταξύ των οδών Κανακάρη και Καραϊσκάκη

Το σημείο συνάντησης για την παρέα του Καραγκιόζη θα δοθεί στις 18.00 στην πλατεία Ταμπαχάνων. Στο σημείο θα βρίσκονται η πλατφόρμα και το μουσικό άρμα του Δήμου. Στην πλατφόρμα θα είναι ο Καραγκιόζης με τα κολλητήρια.
Προπομπός της παρέας θα είναι ο Χατζηαβάτης ο οποίος θα παροτρύνει τον κόσμο να συμμετάσχει στο δρώμενο αλλά και θα βρίσκεται σε διάλογο με τον Καραγκιόζη.

Στις 19.00 θα ξεκινήσει η κουστωδία του Καραγκιόζη και στη συμβολή των οδών Γερμανού και Βότσαρη θα συναντήσουν τον Μπαρμπα Γιώργο με την παρέα του και γίνεται ένα μικρό δρώμενο με βλάχικους χορούς. Νέα συνάντηση στη συμβολή των οδών Γερμανού και Αγίου Δημητρίου, αυτή τη φορά με τον Sir Νιόνιο (χορεύουν ζακυνθινούς χορούς)

Παράλληλα ανεβαίνει από τη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης η κουστωδία της Νύφης και η παρέα του Σταύρακα. Όλοι μαζί συναντώνται στη συμβολή των οδών Γερμανού και Αγ. Δημητρίου. Στο ύψος της Λόντου τους περιμένει ο Μανούσος με την παρέα του ( ξεδιπλώνονται κρητικοί χοροί) και στο ύψος της Ηλείας τους περιμένει ο Πασάς με την συνοδεία του (χορεύουν τσιφτετέλια).

Συνεχίζουν όλοι μαζί και ενώνονται με τις Ορχήστρες Χάλκινων που τους περιμένουν στην Σωτηριάδου και ακολουθούν όλοι μαζί την διαδρομή Γερμανού, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Νικολάου, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, Ερμού, Κορίνθου, Αγ. Νικολάου, Πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου τελείται ο Γάμος του Καραγκιόζη. Μετά το γάμο θα ακολουθήσει γλέντι με τις ορχήστρες χάλκινων για τους συμμετέχοντες και για τον κόσμο. Συμμετέχουν: Καραγκιόζης και χαρακτήρες: Χρήστος Πατρινός με τους συνεργάτες του, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων και η Σχολή Χορού Keep Dancing της Μίνας Παναγιωτοπούλου.