Ανακοινώθηκαν από τον Σωτήρη Τσιόδρα

Έκτακτα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του Κορωνοϊού ανακοίνωση πριν λίγο το υπουργείο Υγείας. Τα μέτρα αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.

Περιλαμβάνουν την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (δημόσιων και ιδιωτικών) και την απαγόρευση παραστάσεων στο θέατρο, προβολών στους κινηματογράφους, παρουσία σε αθλητικές εκδηλώσεις, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η απαγόρευση ισχύει για την Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Ήδη τα Ster Cinemas στην Πάτρα, όπως πληροφορείται ματαιώνουν όλες τις προβολές ταινιών Πέμπτη και Παρασκευή. Θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που θα ενημερώνει το κοινό ενώ παράλληλα, για προληπτικούς λόγους, θα απολυμανθούν όλες οι αίθουσες προβολών και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι.

Τα μέτρα ελήφθησαν μετά την ανακοίνωση και του 9ου κρούσματος κορονωϊού στη χώρα μας, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρίου. Πρόκειται για 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα, ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στο Σινά και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή. Καθώς δεν προερχόταν από χώρα αναφοράς του κορονωϊού,αρχικά η λοίμωξή του δεν συχετίστηκε με τον ιό. Ως αποτέλεσμα αυτού 20 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό (15 από το νοσοκομείο Ρίου) και 5 από το κέντρο υγείας της Αμαλιάδας έχουν τεθεί σε περιορισμό και εξετάζονται.

Την ίδια στιγμή ιχνηλατούνται οι επαφές του 66χρονου για να διαπιστωθεί εάν και άλλοι συνεπιβάτες του έχουν νοσήσει. Μεταξύ των ταξιδιωτών της εκδρομής που διοργάνωσε ιερέας της περιοχής περιλαμβάνονται και 10 από την Πάτρα.

Παράλληλα στο νοσοκομείο του Ρίου, ετοιμάζουν κρεβάτια σε περίπτωση που και άλλα άτομα, είτε συνταξιδιώτες, είτε κάτοικοι της Αμαλιάδας έχουν κολλήσει τον κορωνοϊό. Στο πλαίσιο αυτό, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου του Ρίου, δημιουργούν συνθήκες απομόνωσης στην οφθαλμολογική κλινική, στην οποία έχει γίνει επίταξη με εντολή της διοίκησης, ώστε να νοσηλευτούν εκεί τα όποια κρούσματα.

The post ΕΚΤΑΚΤΑ μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο- Κλείνουν σχολεία, θέατρα και γήπεδα appeared first on Patratora.