Σοκ προκαλεί η φωτογραφία ενός 2χρονου αγοριού, το οποίο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, καθώς έπεσε σε κατσαρόλα με βραστό νερό!

Ο μικρός Ιβάν Μαλετίτς δίνει μάχη για την ζωή του μετά από φρικτά εγκαύματα που υπέστη στο 70% του σώματός του στο χωριό Σουσιντοβίτσι στην περιοχή Λβιβ Ομπλάστ της νότιας Ουκρανίας.

Το περιστατικό συνέβη όταν η μητέρα του μικρού Ιβάνα Μαλετίτς ετοιμαζόταν να πλύνει ρούχα. Είχε ζεστάνει το νερό σε μια κατσαρόλα 40 λίτρων και μετά την ακούμπησε στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού της και πήγε στο παντοπωλείο για να αγοράσει ψωμί.

Όπως δήλωσε η ίδια στα μέσα ενημέρωσης: «Ο Ιβάν έπαιζε στο σπίτι ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του παρακολουθούσε κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση. Νομίζω ότι πήγε στην κουζίνα και κατά λάθος έπεσε μέσα στην κατσαρόλα με το βραστό νερό. Ο σύζυγός μου ήταν στην αυλή κοντά στο σπίτι. Άκουσε κραυγές και έτρεξε κατευθείαν στον γιο μας».

Μόλις μπήκε στην κουζίνα, συνειδητοποίησε αμέσως τι συνέβη. Έβγαλε τα ρούχα του μικρού Ιβάν και τον έκανε μπάνιο με κρύο νερό.

Ο Ιβάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Διαγνώστηκε με εγκαύματα στο 70% του σώματός του, μεταξύ των οποίων κάποια είναι τετάρτου βαθμού.

Ο Βίτκορ Πιτζέφσκι, επικεφαλής του τμήματος επειγόντων του νοσοκομείου, είπε: «Το αγόρι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Υποστηρίζεται μηχανικά».

Η μητέρα του μικρού που δεν έχει φύγει στιγμή από το πλευρό του, δήλωσε: «Είμαι συντετριμμένη. Οι γιατροί δεν λένε τίποτα για τις πιθανότητες επιβίωσης του. Δεν μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου γι’ αυτό που συνέβη».

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από λογαριασμό εθελοντή που εργάζεται στο νοσοκομείο και ανήρτησε τη φωτογραφία του μικρού, τυλιγμένου με επιδέσμους.