Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, προέβησαν χθες το απόγευμα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, συνελήφθη, 43χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, το οποίο αποτελείτο από χαρτοκιβώτια με φράουλες, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από το πάτωμα του επικαθήμενου, επιμελώς κρυμμένα, είκοσι οκτώ χιλιάδες επτακόσια σαράντα (28.740) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, για τα οποία δε διέθετε νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα, το λαθραίο εμπόρευμα, ένα (01) κινητό τηλέφωνο, τρείς (03) πλοηγοί (GPS) καθώς και μία (01) εταιρική σφραγίδα.