Στο σπίτι μας στους περισσότερους από εμάς αρέσει να κάνουμε αλλαγές προς το καλύτερο έτσι ώστε να αναβαθμίζουμε την εικόνα του αλλά κυρίως την καθημερινότητα και την ίδια μας τη ζωή. Έτσι, τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στην ρουτίνα μας διάφορες συσκευές όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων, οι καταψύκτες, τα πλυντήρια πιάτων και τα στεγνωτήρια ρούχων όπως επίσης ποικίλες συσκευές θέρμανσης και κλιματισμού του χώρου μας. Σε αυτές τις συσκευές συμπεριλαμβάνονται και οι ψύκτες νερού βρύσης. Μέχρι πρότινος πολλοί και πολλές από εμάς πιστεύαμε ότι τέτοιες συσκευές έχουν εφαρμογή μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις ή σε ορισμένους οργανισμούς. Όμως, όλο και πιο συχνά διαπιστώνουμε ότι μια τέτοια λύση μπορεί να χρειαστεί και σε ένα οποιοδήποτε σπιτικό μιας μεγάλης ή και μικρότερης οικογένειας.

Βλέπετε, οι ψύκτες νερού δικτύου δεν είναι κιόλας η πλέον περίπλοκη των συσκευών ούτε τελικά καταλαμβάνει πάρα πολύ χώρο. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι ψύκτες νερού αν θέλουμε να τους κατηγοριοποιήσουμε ουσιαστικά, ταξινομούνται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι οι τύπου φιάλης και η δεύτερη οι τύπου δικτύου. Εμείς σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε βασικά με τους δεύτερους. Αυτοί οι ψύκτες ξεκινούν από τα 35€ περίπου και μπορούν να φτάσουν έως και τις 3.000€. Εξυπακούεται ότι για ένα διαμέρισμα δεν θα χρειαστεί να δαπανήσουμε χιλιάδες ευρώ προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες του. Μια αγορά της τάξης των 200 ή 300€ μάλλον θα μας υπερκαλύψει.

Μάλιστα, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των συσκευών είναι φτιαγμένες από ανοξείδωτο ατσάλι ή άλλο παρόμοιο μέταλλο και έτσι εξασφαλίζουμε ότι θα διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια και δεν θα εμφανίσουν στο άμεσο μέλλον προβλήματα οξείδωσης. Αυτού του είδους οι ψύκτες ξεκινούν περίπου από τα 200€ και φτάνουν έως και τα 1.000€. Είναι αυτονόητο ότι εδώ μιλάμε για καταπληκτικά μηχανήματα ικανά να μας εξυπηρετήσουν και με το παραπάνω. Κάποιοι άλλοι ψύκτες νερού βρύσης διαθέτουν μέχρι και ψυγείο ή και επιπλέον ντουλάπι χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη επιβάρυνση στην τελική τιμή.

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για τους ψύκτες νερού

Όσον αφορά την παροχή κρύου νερού, η θερμοκρασία αυτού κυμαίνεται από 3 βαθμούς Κελσίου έως 10 βαθμούς Κελσίου. Αρκετοί όμως σύγχρονοι ψύκτες μπορούν και θερμαίνουν το νερό φτάνοντάς το σε θερμοκρασίες 85 έως 95 βαθμούς Κελσίου, λίγο πριν δηλαδή το σημείο βρασμού. Ωστόσο, κάποιες αντίστοιχες συσκευές μπορούν και παρέχουν νερό σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 25 βαθμούς Κελσίου) αλλά όχι πιο ζεστό. Οι ψύκτες νερού όμως αξιολογούνται κυρίως με το πόσα λίτρα κρύου ή και ζεστού νερού μπορούν να μας παρέχουν σε μία ώρα. Αυτό το νούμερο συνήθως ξεκινάει από περίπου 1 λίτρο την ώρα και φτάνει ως και τα 150 λίτρα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αυτές οι μετρήσεις αφορούν την παροχή κρύου νερού. Οι αντίστοιχες μετρήσεις για το ζεστό νερό είναι δικαιολογημένα πολύ μικρότερες.

Όσον αφορά τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο και κατασκευάζουν τέτοιες συσκευές, αυτές είναι σχεδόν 20 σε αριθμό. Όλες αυτές οι εταιρείες έχουν ως κεντρικό στόχο την εξυπηρέτησή μας δηλαδή την ικανοποίηση του κοινού. Τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από τους ψύκτες νερού δικτύου είναι πραγματικά πάρα πολλά για να μπορέσουν να αναλυθούν σε τόσο λίγο χώρο. Αν πρόκειται για εταιρεία, η συνεχής παροχής κρύου νερού αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου θα ξεδιψάσει όχι μόνο τους εργοδότες και τους εργαζόμενους αλλά θα μας δώσει και τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε και τυχόν συνεργάτες ή προμηθευτές που βρίσκονται κάποιες ώρες της ημέρας στο χώρο μας για να συζητήσουμε μελλοντικές συνεργασίες και διάφορα άλλα ζητήματα. Αν έχουμε να κάνουμε με ένα σπίτι, ένας ψύκτης θα μας φανεί πολύ χρήσιμος ειδικά αν έχουμε μικρά παιδιά ή διοργανώνουμε ένα πάρτι ή μία συνεστίαση. Όλοι οι νέοι γονείς σίγουρα καταλαβαίνουν τι εννοώ και πόσο χρήσιμο είναι να έχουμε διαθέσιμο κρύο, χλιαρό ή καυτό νερό ανά πάσα ώρα και στιγμή.

The post Δροδερό νερό όλο το χρόνο appeared first on Patratora.