Ο εκλεκτός κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, βρίσκεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα και θα συμμετάσχει στο Πατρινό Καρναβάλι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή με πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως είναι η πρώτη φορά που ο Δράκος της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας, έρχεται στην Ευρώπη και η πρώτη πόλη, που επελέγη ήταν η Πάτρα.

Το συγκρότημα έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πάτρα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεναγήθηκε από την Δημοτική Αρχή στην Αγορά Αργύρη. Το πρωί της Πέμπτης οι δράκοι εντυπωσίασαν τους πατρινούς, καθώς κινήθηκαν σε κεντρικούς πεζόδρομους, ενώ στη συνέχεια, ανέβηκαν τις σκάλες του δημαρχείου.

Σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου, ο κινεζικός θίασος θα παρουσιάσει στην πόλη το δρώμενο του Δράκου. Το δρώμενο αποτελεί μία παράσταση δρόμου με καλλιτέχνες, που παρουσιάζουν τον δράκο, ένα ιερό σύμβολο της κινέζικης κουλτούρας.

Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνοικίες της Πάτρας αλλά και στη νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου 9 Μαρτίου και στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού την Κυριακή 10 Μαρτίου.

-Πέμπτη 7 Μαρτίου στην Αγυιά στις 18.30. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έσω – Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας. Παρέλαση επί της Νοταρά, τερματισμός Πλατεία Ντε Μιράτα-Παναχαϊκή, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, άτομα περπατούν, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

-Παρασκευή 8 Μαρτίου στα Ζαρουχλέϊκα στις 18.30. Σε συνεργασία με το Νότιο Διαμέρισμα. Παρέλαση επί των οδών Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, Άνοδος Ανθείας, Ευβοίας, Κεντρική πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, οδός Φιλίππου- Ολυμπιάδος, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του συγκροτήματος στην Πάτρα, περιλαμβάνει τα εξής:

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

-Την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 10 π.μ., επίσκεψη στο Δημαρχείο, αμέσως μετά ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη και στην έκθεση Γερολυμάτου, στις 11.00 π.μ. ξενάγηση στην Achaia Clauss και στις 6.30 μ.μ. θα γίνει το δρώμενο στην Αγυιά.

-Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, έγινε ξενάγηση στο Μουσείο, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης στις 11.30 π.μ. και στις 18.30 μ.μ. θα γίνουν τα δρώμενα στα Ζαρουχλέικα.

-Σάββατο 9 Μαρτίου θα γίνει ξενάγηση στο Κάστρο στις 10 π.μ., συνάντηση στο Δημαρχείο στη 1:30 μ.μ. μαζί με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, και συμμετοχή στην βραδινή παρέλαση του Καρναβαλιού, στις 5.30 μ.μ.

-Κυριακή 10 Μαρτίου θα συμμετάσχει στις 2 μ.μ. στην μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού και στις 8.30 μ.μ. στην εκδήλωση καύσης του Καρνάβαλου.