Κατάθεση στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που ζήτησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας έδωσε χτες ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε στον ΣΚΑΙ, ότι κυκλοφορούν πολίτες στους οποίους έχουν δοθεί οδηγίες να παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές, λόγω κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “Σήμερα” ανέφερε ότι περιέγραψε τα στοιχεία που προκύπτουν από καταγγελίες των συμπολιτών του, αλλά και στοιχεία που υπάρχουν από τους διπλανούς δήμους. “Η Γαστούνη για παράδειγμα έβγαλε δελτίο τύπου στο οποίο κατήγγειλε και εκείνη το συγκεκριμένο φαινόμενο. Τόνισα και την ανυπαρξία κάποιας αρχής η οποία να είναι υπεύθυνη για την τήρηση της καραντίνας. Η απομόνωση των κρουσμάτων και των ύποπτων ασθενών είναι ο πιο χαρακτηριστικός κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης”.

“Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία και όχι ο ρατσισμός καθώς και οι πολίτες να έχουν περισσότερη υπευθυνότητα. Ξέρω πολυ καλά ως γιατρός πόσο σημαντικό είναι να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα”.

Ως προς τον αριθμό των καταγγελιών είπε:”ακόμη και για 10 – 15 περιπτώσεις όπως είναι το μέγεθος του Πύργου ο αριθμός αυτός επιδημιολογικά είναι πολύ σημαντικός με βάση την ευκολία μετάδοσης του ιού.

Για τα νοσοκομεία είπε ότι δεν υπάρχει στεγανοποίηση των περιστατικών: “Υπάρχει μια κίνηση των ύποπτων ασθενών” είπε χαρακτηριστικά.

The post Δήμαρχος Πύργου σε εισαγγελέα: 10-15 ύποπτα κρούσματα κυκλοφορούν ελεύθερα appeared first on Patratora.