Για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
Ο καθηγητής παθολογίας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τόνισε πως η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα είναι ανήσυχη, αλλά και σε εγρήγορση από την στιγμή που αναμένεται σήμερα μεγαλύτερη κίνηση στις μεγάλες πόλεις, μετά την πρώτη άρση των μέτρων.
«Προφανώς και έχουμε ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων στο ενδεχόμενο μαζικής τάσης του κόσμου να βγει. Εχουμε βέβαια στο μυαλό μας για οτιδήποτε συμβεί ένα σχέδιο», είπε αρχικά και ερωτώμενος για το πού πρέπει να εστιάσουν οι αρχές περισσότερο στο να αποφευχθεί νέα εξάπλωση, αναφέρθηκε στα ΜΜΜ.
«Εκεί που πρέπει να δοθεί βάρος είναι στα ΜΜΜ.

Πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος, με κομψό τρόπο βέβαια, στο κοινό που δεν θα φορά μάσκα. Ή να τους γίνονται συστάσεις. Πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στους επιβάτες», σημείωσε.
Στη συνέχεια, ο κ. Γώγος τόνισε πως αν παρατηρηθούν φαινόμενα σημαντικής αύξησης κρουσμάτων του κορονοϊού, τότε αυτό θα αποτελέσει «προειδοποιητικό καμπανάκι».
«Καμπανάκι θα αποτελούσε η παρατήρηση αυξητικής τάσης στα κρούσματα με την ύπαρξη 50 νέων περιστατικών ασθενών με κορωνοϊό, τη μέρα, να αποτελεί το όριο που μπορούμε να διαχειριστούμε» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ένα περιθώριο 1-2 ημερών για να φανεί αν υπάρχει τάση για άνοδο στα κρούσματα, ώστε να προχωρήσουν σε νέα μέτρα.
«Τα σενάρια είναι ανοικτά», τόνισε ο καθηγητής πάντως, προσβλέποντας πως «ελπίζουμε για το καλύτερο».

The post Γώγος: Καμπανάκι αν δούμε 50 κρούσματα – Tο ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε καραντίνα appeared first on Patratora.