Η Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση,
και διεκδικεί ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις,
πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία και ηχηρό λόγο στην Ευρώπη.

            Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η
δική μου υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην εκλογική αναμέτρηση του
Μαΐου, σε ένα ψηφοδέλτιο με πολύ άξιες και άξιους συνυποψήφιους.

            Η Νέα Δημοκρατία είναι η κατεξοχήν
ευρωπαϊκή παράταξη του τόπου μας. Η παράταξη που πήρε διαχρονικά τις μεγάλες
εθνικές πρωτοβουλίες, και συνέδεσε τη διαδρομή της πατρίδας μας με την κοινή
διαδρομή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών λαών.

            Σήμερα, καλούμαστε και πάλι να
δώσουμε νικηφόρα μια τέτοια σημαντική μάχη, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι
θυσίες της ελληνικής κοινωνίας  και με
στόχο την διατήρηση της σταθερής πορείας της χώρας μας και της Ευρώπης προς ένα
καλύτερο μέλλον.

            Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό
Αντώνη Σαμαρά για την τιμή και την εμπιστοσύνη να συμμετέχω στο ευρω-ψηφοδέλτιο
της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας μου την δυνατότητα να αξιοποιήσω την εμπειρία 20
ετών στον χώρο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την γνώση του
ευρωπαϊκού γίγνεσθαι μέσα από την επταετή συμμετοχή μου στην Επιτροπή των
Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλοι μαζί
θα αγωνιστούμε για να δώσουμε το μήνυμα της Ελλάδας που επιστρέφει στο ρόλο του
πρωταγωνιστή των Ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Και οι
Έλληνες μπορούμε να προσδοκούμε ότι θα έχουμε λόγο και παρέμβαση στη διαμόρφωση
της Ευρώπης του μέλλοντος.

 

Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 1967, και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είναι το 4ο από τα 5 παιδιά του δικηγόρου, τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια της Αθήνας, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και της συζύγου του, Ίριδας Ζαφειροπούλου-Σπινθουράκη. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών και μιλάει 2 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά). Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Από τον Ιούνιο του 2007, είναι μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕτΠ), συμμετέχοντας στις επιτροπές: Συνταγματικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (CONST), Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας (ENVE), και Πολιτισμού και Παιδείας (EDUC).

Διετέλεσε ως τακτικό μέλος του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών, είναι μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) της ΕτΠ και μέλος του προεδρείου του, ενώ διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων ELISAN και είναι μέλος της Ευρω-Μεσογειακής διάσκεψης Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (ARLEM) ως εκπρόσωπος του EPP (Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα). Έχει καταθέσει και έχει συνυπογράψει δεκάδες τροπολογίες υποστηρίζοντας αιτήματα της αυτοδιοίκησης και θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Τον Ιανουάριο του 2013 ήταν ο βασικός εισηγητής της γνωμοδότησης για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από την ολομέλεια της ΕτΠ.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια κιόλας, ως ενεργό μέλος της ΜΑΚΙ και της ΟΝΝΕΔ, και ως μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα χρόνια της φοίτησής του στη Νομική Αθηνών.

Το 1994, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος έθεσε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, από όλες τις παρατάξεις. Την πρωτιά αυτή τη διατήρησε σε όλες τις επερχόμενες αναμετρήσεις, μέχρι και το 2002, οπότε και εξελέγη Δήμαρχος Χαλανδρίου, ενώ το 2006 επανεξελέγη Δήμαρχος Χαλανδρίου από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό, περίπου, 47%.

Διετέλεσε πρόεδρος της Αναπτυξιακής Διαδημοτικής Επιχείρησης ΠΕΤΑ, κύριοι μέτοχοι της οποίας είναι η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ από το 2004 έως το 2011, ενώ από το 2006 έως το 2011 ήταν μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ.

Την περίοδο 2004-2009 συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.

Από το 1998, σε συνεργασία με τον αδελφό του Γιώργο, δημιούργησαν μία από τις πρώτες εταιρίες Ηλεκτρονικής Αποδελτίωσης Αποκομμάτων Τύπου  και παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου, την «ZPM».

. Με τις θέσεις και τις ενέργειές του, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, την εξυπηρέτηση του δημότη, την αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών, και την προάσπιση του προαστιακού χαρακτήρα της πόλης και της κοινωνίας πολιτών.

Επί δημαρχίας του, το Χαλάνδρι εξελίχτηκε σε έναν από τους πρωτοπόρους δήμους στις νέες τεχνολογίες, στην εξυπηρέτηση του δημότη, στην προστασία του περιβάλλοντος, σε θέματα συνεργασίας με τους εμπόρους και επιχειρηματίες της πόλης, σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού, προστασίας του καταναλωτή και αθλητισμού.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος του Βόρειου τομέα της Περιφέρειας Αττικής και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Από το 2011 έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και είναι τακτικό μέλος των επιτροπών Θεσμών και Ανάπτυξης της ΕΝΠΕ.