Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη ότι ο Μητροπολιτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος είναι ασθενής κορωνοϊού και παραμένει μόνος σε καραντίνα στο “Χάνι” (οικία συνταξιούχων μητροπολιτών που χτίστηκε στη συνοικία του Αγίου Ανδρέα στο Αίγιο, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου),

Ακόμη περισσότερες συζητήσεις προκάλεσε η απόφασή του να μην παραμείνει για νοσηλεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών όπου προσήλθε συνοδεύοντας τον νυν Μητροπολίτη Αιγιάλειας Ιερώνυμο που επίσης ασθενεί.

Ο ίδιος ο σχολάζων ιεράρχης ενημέρωσε τους γιατρούς στο Ρίο ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό όπως προέκυψε από τεστ που έκανε σε ιδιωτικό κέντρο αλλά επειδή έχει ήπια συμπτώματα υπέγραψε δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης από το νοσηλευτικό ίδρυμα κι αποχώρησε.

Βεβαίως όπως αναφέρει ο filodimos προκύπτει ερώτημα, ποιος μετέφερε τους δύο ιεράρχες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Το ένα σενάριο αναφέρει πως ο 82χρονος Ιεράρχης επέστρεψε μόνος του οδηγώντας και το άλλο πως υπάρχει οδηγός, ο οποίος πιθανότατα νοσεί ήδη…

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο γηραιός ιεράρχης (82 ετών) έκανε κανονικά το τεστ κορωνοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο, ωστόσο κανείς εκ των συνεργατών του δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα. Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του ο κ. Αμβρόσιος απάντησε: «Αν ρωτούν έξω, γιατί δεν με βλέπουν, να λέτε πως είμαι αδιάθετος».

The post Γιατί ο θετικός στον κορωνοϊό Αμβρόσιος δεν θέλησε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Ρίου; appeared first on Patratora.