Τι είναι ο Micro Roasted καφές;

Ο Micro Roasted (φρέσκο καβουρδισμένος) καφές θεωρείται από πολλούς ως o καλύτερος τύπος καφέ που διατίθεται στην αγορά λιανικής πώλησης. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αυτού του καφέ, αναδεικνύει τους καλύτερους κόκκους καφέ που θα χρησιμοποιηθούν κατά την επεξεργασία. Ο Micro Roasted καφές έχει πλούσιο άρωμα και ποιότητα που δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν του εμπορίου.

Διαδικασία παρασκευής

Ο Micro Roasted καφές ψήνεται σε μικρές παρτίδες με ακριβείς προδιαγραφές. Οι παρτίδες καφέ είναι γενικά λιγότερο από 68κιλά, έναντι των εκατό κιλών που ψήνονται σε κάθε παρτίδα στα εμπορικά εργοστάσια. Η όλη διαδικασία ψησίματος επιβλέπεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στην διαδικασία ψησίματος. Οι κόκκοι καφέ ψήνονται σε ένα μεγάλο τύμπανο, το οποίο περιστρέφεται συνεχώς, εξασφαλίζοντας ένα ποιοτικό ψήσιμο.

Μόλις ο καφές είναι πλήρως ψημένος, ψύχεται με κρύο αέρα. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περισσότερο από την παραδοσιακή μέθοδο ψύξης των κόκκων καφέ κρύο νερό, αλλά διασφαλίζει αναλλοίωτη την γεύση του Micro Roasted καφέ. Αντιθέτως η ψύξη με νερό μπορεί να προσθέσει βάρος στον καβουρδισμένο καφέ, του οποίου το βάρος θα το πληρώσει στο τέλος ο καταναλωτής.

Η μονάδα  όπου παρασκευάζεται καβουρδισμένος καφές ονομάζεται Micro Roastery. Εκει δεν υπάρχουν δαπανηρά μηχανήματα και αυτοματισμοί. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η διαδικασία ψησίματος επιτηρείται από ένα άτομο ειδικά εκπαιδευμένο και με εξειδικευμένες γνώσεις,  για να εξασφαλίσει ότι το ψήσιμο του καφέ θα αγγίξει την τελειότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραχθεί ένας καφές με πλούσια γεύση, ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Αυτή η διαδικασία καθιστά τον Micro Roasted καφέ σε έναν από τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο.

Το άτομο που είναι υπεύθυνο για την παρασκευή του καβουρδισμένου καφέ ονομάζεται roastmaster. Το roastmaster είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που χρησιμοποιεί τις πέντε αισθήσεις του για να ανιχνεύσει το τέλειο ψήσιμο του καφέ. Αυτό το άτομο είναι επίσης υπεύθυνο για τη δημιουργία του μίγματος  του χαρμανιού του καφέ που τόσοι άνθρωποι απολαμβάνουν καθημερινά.

Ο roastmaster έχει την γνώση για το ποιοι κόκκοι καφέ είναι οι καλύτεροι για να καβουρδιστούν και πώς θα αναδείξουν την πλήρη γεύση τους, κατά την διαδικασία ψησίματος.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ.. κάθε μέρα σε παγκόσμια κλίμακα καταναλώνονται 2.250.000.000 φλιτζάνια καφέ. Μεχρι να διαβάσετε όλο το κείμενο, 26.041 φλιτζάνια καφέ θα έχουν καταναλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί που έχουν δοκιμάσει Micro Roasted καφέ, δύσκολα γυρίζουν πισω να αγοράσουν κάποιον άλλο του εμπορίου. Η γεύση και η ποιότητα είναι εμφανείς.

Αν ψάχνετε για ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ, ο Micro Roasted  είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή καφέ που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα.

Στην Πάτρα θα τον βρείτε Παντανάσσης 34