Ο κακός χαμός έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας αργά το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με θέμα το Φυσικό Αέριο. Ακούστηκαν μάλιστα φράσεις όπως «μ@λ@κ@ς» και «μιν@ρας» όταν τα πνεύματα άναψαν, γεγονός που προκαλεί εύλογες απορίες σχετικά με το επίπεδο των συνεδριάσεων του Σώματος και το ύφος των συζητήσεων.

Όλα ξεκίνησαν με μια  κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και του Νίκου Τζανάκου, επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, η δική μας πόλη».

Ο Νίκος Τζανάκος, στην τοποθέτησή του ζήτησε εξηγήσεις από το δήμαρχο σχετικά με ένα ψήφισμα για το Φυσικό Αέριο,  το οποίο ενώ δεν είχε παρουσιαστεί ούτε σταλεί στους δημοτικούς συμβούλους για να το δουν, είχε ήδη σταλεί στον Τύπο.

Οι διάλογοι που ακολούθησαν  είναι απίστευτοι.

Τζανάκος: «Κύριε Πελετίδη, συζητάμε για ένα ψήφισμα που έχετε δώσει υποτίθεται προς ψήφιση και το οποίο δεν μας το έχετε δώσει, ούτε μας το έχετε διαβάσει, ούτε μας το έχετε στείλει με email. Και ενώ εμείς οι σύμβουλοι το αγνοούμε, ανακαλύπτουμε ότι  έχετε στείλει δελτίο Τύπου στο οποίο υπονοείτε περίπου ότι  πάρθηκε απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Κύριε Δήμαρχε αυτό που στείλατε ως δελτίο Τύπου από που έφυγε; Ποιος είναι εκείνος που έστειλε το ψήφισμα το οποίο δεν έχετε ανακοινώσει καν στο δημοτικό συμβούλιο; Από που έχει φύγει αυτή η εισήγηση; Έχει φύγει από εδώ;»

Πελετίδης: «Αυτά είναι μικρά θέματα. Ας ασχοληθούμε με την ουσία. Ούτε στο νηπιαγωγείο δεν γίνονται αυτά. Προχώρα λίγο στο θέμα»

Τζανάκος: «Μην εκνευρίζεσαι, είσαι μεγαλύτερο παιδί εσύ. Μη χάνεις την ψυχραιμία σου θα πάθεις τίποτα. Σταμάτα να είσαι προσβλητικός»

Πελετίδης: «Εσύ είσαι προσβλητικός και προκλητικός. Πάμε στο ψητό»

Τζανάκος: «Σταμάτα, είσαι δήμαρχος στην πόλη»

Πελετίδης: «Είμαι δήμαρχος και δεν θέλω να το κάνω νηπιαγωγείο».

Τζανάκος: «Στάσου στο ύψος σου. Είναι ντροπή να υπάρχει ένας τέτοιος δήμαρχος στην πόλη».

Μελάς: «Κύριε Τζανάκο, σας παρακαλώ… Συνεχίστε επί του θέματος»

Πελετίδης: «Μα δεν θα πεις όλα τα άσχετα και όχι για το θέμα που συζητάμε…»

Τζανάκος: «Εσύ με διέκοψες. Αποτελείς ντροπή στους δημάρχους διαχρονικά».

Μελάς: «Κύριοι, παρακαλώ να μην γραφτεί στα πρακτικά. Κύριε Τζανάκο, παρακαλώ». Τζανάκος: «Επί του θέματος που συζητάμε είναι. Και ερωτώ: το κείμενο το οποίο έφυγε από δω, έφυγε από δω ή από αλλού έφυγε;»

Ο Νίκος Τζανάκος συνεχίζει να τοποθετείται επί του θέματος του Φυσικού Αερίου στο Δυτικό Άξονα όταν από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Πελετίδη ακούγεται ο Δημήτρης Πελεκούδας  να λέει δυνατά «κάνετε την πάπια».

Τζανάκος: «Θα αρχίσω να απαντάω έτσι; Και δεν θα απαντάω με κόσμιο τρόπο…»

Μελάς: «Λίγη ησυχία να σεβαστούμε τον ομιλητή. Κύριε Τζανάκο έχετε το λόγο».

Τζανάκος: «Μιλάνε και οι ανύπαρκτοι του χθες που δεν είχαν εμφανιστεί πουθενά, εμφανίζονται σήμερα να κρίνουνε…. Μια πόλη που τη βρήκαν έτοιμη. Οι άνθρωποι που δεν θα τους ξέρει ούτε η μάνα τους αύριο το πρωί όταν φύγουνε από δω μέσα. Και δεν θα ξαναασχοληθούνε με την πόλη τους. Δεν αντέχετε να ακούσετε δυο πράγματα…»

ΟΤΑΝ ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ

Ο Νίκος Τζανάκος συνεχίζει να αναφέρεται στο Φυσικό Αέριο, όταν  σηκώνεται από τη θέση του ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, ο οποίος περνάει δίπλα του στο διάδρομο και του λέει: «Είσαι μαλάκας».

Η ατάκα εξόργισε τον Νίκο Τζανάκο, ο οποίος απάντησε δυνατά από μικροφώνου: «Μαλάκας είσαι… Μαλάκας είσαι… Το επαναλαμβάνω. Μ@λ@κ@ς είσαι. Δεν θα περνάς από δίπλα μου και θα με λες Μ@λ@κ@ έξυπνε. Επιτέλους. Δεν αντέχετε να ακούσετε δύο απόψεις. Περνάει δίπλα μου και με λέει μαλάκα, ο έξυπνος…»

Παπαδημάτος «Εδώ στην Πάτρα, δεν λέμε μαλάκα, λέμε μινάρα.

Ο Πελετίδης αντιδρά λέγοντας ένα «α» και ο Τζανάκος του λέει.

«Το α, έπρεπε να το κάνεις πολύ καιρό πριν δήμαρχε όταν το πρωτοείπε σε πανελλήνιες συσκέψεις. Δεν το’ κανες και ούτε του τράβηξες το αυτί».

Η συνεδρίαση από εκεί και πέρα συνεχίστηκε δίχως «γαλλικά», αλλά τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι αφενός ότι το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας μυρίζει μπαρούτι, αφετέρου ότι το επίπεδο των διαλόγων έχει αρχίσει να θυμίζουν γήπεδο.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σκηνικό μάλιστα, από τη μεν δημοτική αρχή λένε ότι ο Νίκος Τζανάκος  είναι σχεδόν πάντα εριστικός και προκαλεί, ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Τζανάκος ισχυρίζεται ότι του γίνονται συστηματικά  τέτοιες λεκτικές επιθέσεις από τον κ. Κορδά, ούτε από άλλους συμβούλους. Απλά –όπως- λέει αγανάκτησε και πλέον δεν θα το αφήνει να πέφτει κάτω.

ΒΙΝΤΕΟ:

patrastv.gr

The post ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε γιατί έγινε… ο κακός χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας! Τον είπε… μ@λ@κ@… έξι φορές! appeared first on Patratora.