Άλλες παραμέτρους προσλαμβάνει η υπόθεση, για διαπιστωμένο έλλειμμα πολλών χιλιάδων ευρώ στη ΔΕΥΑ Δυμαίων!
Της ενέργειας του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θανάση Πουλίδα, να επισκεφθεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας και να προβεί σε έγγραφη καταγγελία ενημέρωσης, έχουν προηγηθεί άλλα γεγονότα, που έχουν να κάνουν με το υπαλληλικό προσωπικό (αρμόδιο για το ταμείο της ΔΕΥΑΔ) αλλλά και τους πολιτικούς προϊσταμένους στο πέρασμα των ετών, από το 2014 μέχρι και τα τέλη Αυγούστου του 2019.
Αν και ο κ Πουλίδας δεν προδικάζει σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας, αντιθέτως προσβλέπει με εμπιστοσύνη στη διακρίβωση και απόδοση πιθανών ευθυνών, παράλληλα με τις προσπάθειες ανάταξης της ΔΕΥΑΔ, ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς είχε νωρίτερα «καθαρίσει το πιάτο του», θέλοντας ένα και μόνο ένα, να λάμψει η αλήθεια για τυο ταμειακό κενό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εντεταλμένος δημοτικός υπάλληλος στη ΔΕΥΑΔ – υπεύθυνος διαχείρισης του ταμείου – απαλλάχθηκε των καθηκόντων του και ανατικαστάθηκε, κατόπιν διοικητικής πράξης του δημάρχου, ενώ στο υπόμνημα του «ταμία», που συνοδεύει τον φάκελο προς τον εισαγγελέα, υποστηρίζει ευθέως ότι εκτελούσε εντολές πολιτικών προϊσταμένων του – διοικούντων τη ΔΕΥΑΔ.
Αυτός ο ισχυρισμός, ανοίγει «πόρτα» στη δικαιοσύνη ν’ αναζητήσει και τυχόν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων προέδρων της ΔΕΥΑΔ, Βασίλη Γκοτσόπουλο (νυν αντιδημάρχου), Σπύρου Τραχάνη και Χρήστου Σκάγια (2014 έως το 2019). Από αυτούς πάντως υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης, αφού όπως λένε παντού, «δεν έχουν να φοβηθούν το οτιδήποτε σ’ αυτή την υπόθεση».
Το γεγονός ότι το «σκάνδαλο» ενώ αρχικά λέγετο ότι αφορά στην απουσία αποδεικτικών εγγράφων πληρωμών ύψους 183.000 ευρώ περίπου, κατά πληροφορίες πρόσφατα βρέθηκαν εντάλματα 19.000 ευρώ, αλλά για να μην υπάρχει καμία σκιά το τελικό διερευνηθέν ποσό κατέληξε στις 219.000 ευρώ.
Το πώς κινήθηκαν τα κονδύλια της ΔΕΥΑΔ, αφού αυτά που λείπουν από το ταμείο δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται σε αποφάσεις και νόμιμες εντολές εξόδων και πληρωμών, είναι πλέον έργο της έρευνας που θα διεξαχθεί, εισαγγελικά.
Σχετικές με τη δικαστική διεύρυνση είναι και οι δηλώσεις του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά «ότι η ΔΕΥΑΔ βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, λόγω ολέθριων πολιτικών και ελαφρότητας στη διαχείριση, που την οδηγούν σε πλήρη απαξίωση και ανυποληψία».

Η οικονομική κατάστασή της ΔΕΥΔ είναι δραματική, αφού οι οφειλές της προς τρίτους ανέρχονται σε 2,3 εκατ. ευρώ, από πελάτες 2,7 εκατ. ευρώ και κατασχέσεις 900 χιλιάδων ευρώ, με άγνωστες εις βάρος της τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ