Θα καθυστερήσει η τοποθέτηση ξαπλωστρων και τραπεζοκαθισμάτων από τους καταστηματάρχες, στις παραλίες της Αχαϊας, αφού απαιτούνται διαδικασίες με την κτηματική υπηρεσία. Πιο αναλυτικά, λόγω κορωνοϊού, το κράτος δεν ήταν έτοιμο να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για επανέναρξη της λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών, ούτε ως προς τον σχεδιασμό για έξοδο από την καραντίνα και τα… μπάνια του λαού. Με βάση τις επισημάνσεις των ειδικών, μέρα με τη μέρα χτιζόταν ο σχεδιασμός. Ως εκ τούτου η ΚΥΑ επί του ζητήματος ήρθε την περασμένη Παρασκευή.

Η Κτηματική Υπηρεσία θα τρέξει όσο είναι δυνατόν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου οι καταστηματάρχες των παραλιακών μαγαζιών να στηθούν το συντομότερο.

Όμως, τόσο εύρος των αιτήσεων (εκατοντάδες σε επίπεδο Αχαϊας) όσο και το ότι πραγματοποιείται πριν την άδεια αυτοψία στον χώρο, απαιτεί χρόνο.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής του νομού Αχαϊας, Σπ. Στεργίου, τονίζοντας πάντως πως ήδη οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες τρέχουν.

The post Αχαΐα: Θα αργήσουν οι ξαπλώστρες στις παραλίες – Αγώνας δρόμου από καταστηματάρχες και Κτηματική appeared first on Patratora.