Οι θαλασσόλυκοι το ξέρουν ως ολοθούρι, ο περισσότερος κόσμος το λέει «θαλάσσιο αγγούρι».

Αποτελεί εξαιρετικό μεζέ, με την τιμή του να είναι εξωπραγματική, αφού κοστίζει 3.000 ευρώ. Στη Κίνα επικρατεί υστερία με το συγκεκριμένο προϊόν και τα εστιατόρια τρέχουν να καλύψουν τη ζήτηση.

Εκτός από την νοστιμιά του όμως έχει και εξαιρετικές ιδιότητες, αφού λειτουργεί σαν ήπιο παυσίπονο, και είναι ανακουφιστικό σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.

Ενδεικτικά της μανίας που επικρατεί, το 1990 μόλις 36 χώρες ψάρευαν το συγκεκριμένο είδος. Σήμερα οι χώρες που εξάγουν είναι 85. Μόνο φέτος η τιμή του αυξήθηκε κατά 17% και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι κινδυνεύει με εξαφάνιση.