Πάτρα - Πύργος: Αυτοκινητόδρομος με δυο λωρίδες ανα κατεύθυνση και κεντρική διαχωριστική νησίδα-Τη Δευτέρα η δημοπράτησή του-ΔΕΙΤΕ τα χαρακτηριστικά του έργου Παρουσιάστηκαν σήμερα στον Πύργο παρουσία του Μιχάλη ΧρυσοχοϊδηΤην έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος ανακοίνωσε σήμερα από την Ηλεία ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορείς της περιοχής για την πορεία υλοποίησης ενός έργου, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

«Το έργο ήταν και αυτό θύμα της οικονομικής κρίσης, όμως δεν το εγκαταλείψαμε. Προχωράμε στη δημοπράτησή του την ερχόμενη Δευτέρα, ούτως ώστε τα έργα να ξεκινήσουν στις αρχές του 2015. Η προκήρυξη είναι έτοιμη, θα σταλεί προς δημοσίευση, ώστε να αρχίσει να τρέχει ο ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός και οι νόμιμες προθεσμίες. Οι μελέτες είναι πλήρεις και οριστικές, με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και τις απαλλοτριώσεις», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: «Οι υποσχέσεις δεν δεσμεύουν αυτούς που τις ακούν, αλλά αυτούς που τις λένε και τις πιστεύουν. Εκείνο που μένει είναι τα έργα. Αυτό που δημοπρατούμε είναι ένα έργο αναγκαίο. Ένα έργο αναπτυξιακό. Ένα έργο που θα μείνει και πιστεύω θα ήμαστε όλοι περήφανοι».

Μετά από την εξαίρεσή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος από την Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, με υπουργική απόφαση τον Απρίλιο του 2014, εγκρίθηκε η υλοποίησή του ως Δημόσιο Έργο. Οι συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας οδήγησαν στην ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που επιτρέπει την άμεση δημοπράτησή του. Παράλληλα, λόγω της μεγάλης ωριμότητας και σημασίας του, προχωρούν οι διαδικασίες για την ένταξη του στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ) 2014 – 2020.

Η δημοπράτηση αφορά την ολοκλήρωση του κλειστού αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος μήκους 75 χλμ., με προϋπολογισμό κατασκευής 443 εκατομμύρια € και συνολική δημόσια δαπάνη 475 εκατομμύρια € (που περιλαμβάνει επί πλέον δαπάνες για απαλλοτριώσεις αρχαιολογικές έρευνες), μέσω της αξιοποίησης εθνικών και κοινοτικών πόρων. Στόχος, η κατασκευή του να έχει ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν παράλληλα με  ολοκλήρωση του έργου της Σύμβασης Παραχώρησης Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα.

Αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν κατά την περίοδο κατασκευής, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, τόνισε:  «Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια. Μοχλός της οικονομικής ανάκαμψης είναι οι δημόσιες επενδύσεις, τροφοδοτούν τη ζήτηση, δημιουργούν πολλαπλές θέσεις εργασίας και λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την οικονομία. Τουρισμός, αγροτικά προϊόντα, μεταποίηση, υπηρεσίες θα ευνοηθούν περισσότερο από ποτέ στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Τα έργα που είναι σε εξέλιξη σε λίγο χρόνο θα μετατρέψουν την απομονωμένη Δυτική Ελλάδα σε ένα σύγχρονο πόλο επενδύσεων αντάξιων της ιστορίας της, της ομορφιάς, του τόπου και των ανθρώπων της. Με την κατασκευή του νέου οδικού δικτύου εξοικονομείται χρόνος στις μετακινήσεις των πολιτών αλλά πάνω από όλα σώζονται ανθρώπινες ζωές. Μπαίνει τέλος και στη μαύρη σελίδα των πολύνεκρων και οδυνηρών δυστυχημάτων».

Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα περιλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), 7 ανισόπεδους κόμβους, 2 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, πλήρες παράπλευρο και κάθετο (με ανισόπεδες διαβάσεις) δίκτυο, συνδετήριες οδούς, καθώς και έργα για την βελτίωση της σύνδεσης του αυτοκινητοδρόμου με σημαντικά κέντρα οικονομικής σημασίας (Αρχαία Ολυμπία, Λιμάνι Κυλλήνης, Αεροδρόμιο Αράξου και Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας). Στο τμήμα Πάτρα –Πύργος έχει ήδη συντελεσθεί το σύνολο των απαιτουμένων απαλλοτριώσεων για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και εντός του έτους θα συντελεστούν και οι υπολειπόμενες απαλλοτριώσεις, που αφορούν το παράπλευρο δίκτυο.

Το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Κόμβο Καλού Νερού έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Κυπαρισσίας, μήκους 30 χλμ., με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 130 εκατομμύρια €, θα δημοπρατηθεί μετά την ολοκλήρωση των υπολειπομένων μελετών, προκειμένου να έχει περαιωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Σε ότι αφορά το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό, μήκους 60 περίπου χλμ., το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εκπόνηση της μελέτης αναβάθμισης οδικής ασφάλειας της υφιστάμενης Εθνικής Οδού στο τμήμα μετά τον Πύργο και μέχρι το Καλό Νερό και την υλοποίηση των παρεμβάσεων της μελέτης αυτής (ενδεικτικά: ανακατασκευή ασφαλτικού τάπητα, στηθαία, ηλεκτροφωτισμός, έλεγχος ισόπεδων διασταυρώσεων, δημιουργία κυκλοτερών κόμβων, όρια ταχύτητας). «Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει κάθε λύση παραλιακής χάραξης  αυτοκινητόδρομου ή αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο της υφιστάμενης Εθνικής Οδού στο τμήμα από Κάτω Σαμικό, έως τον ποταμό Νέδα, δηλαδή σε μήκος 23 χλμ. Η ανατολική χάραξη αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα αυτό δεν είναι περιβαλλοντικά βιώσιμη και δεν στηρίζεται πλέον από τα κυκλοφοριακά δεδομένα», δήλωσε για το θέμα ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ και κατέληξε: «Αυτό που για μένα προέχει, είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντος. Είναι επιλογή πολιτική, αλλά και αναπτυξιακή. Η περιοχή πρέπει να προστατευθεί, όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών η δημοπράτηση των τμημάτων Πάτρα – Πύργος & Καλό Νερό – Τσακώνατου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα έχει 4 βασικούς άξονες:

1. Με τον Νόμο 4219/2013 που ψηφίστηκε στην Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε η επανεκκίνηση της κατασκευής των τεσσάρων «παγωμένων» αυτοκινητοδρόμων με Συμβάσεις Παραχώρησης (Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Ε65 και Μαλιακός – Κλειδί).

2. Στον Νόμο αυτό, ο οδικός άξονας «Αυτοκινητόδρομος Πάτρα−Πύργος−Τσακώνα» χαρακτηρίστηκε ως έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας. Το έργο αυτό είναι ενταγμένο από το 1996 στα Διευρωπαικά Δίκτυα Μεταφορών (TransEuropeanNetworks – Απόφαση 1692/1996/ΕΚ – Παράρτημα 1).

3. Ηδη μετά από την εξαίρεσή του από την Σύμβαση Παραχώρησης, με απόφαση που υπέγραψα πρόσφατα και δημοσιεύεται άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως,την ένταξή του στο ΠΔΕ παράλληλα και με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Σ.Ε.Σ., δημοπρατείται άμεσα η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος μήκους 75χλμμε πλήρες παράπλευρο δίκτυο και με προυπολογισμό 340 εκατομμύρια €,μέσω της αξιοποίησης εθνικών και κοινοτικών πόρων, με στόχο η κατασκευή του να έχει ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του έργου της Σύμβασης Παραχώρησης Ελεισίνα – Κόρινθος – Πάτρα.

4. Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από τον Κόμβο Καλού Νερού έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Κυπαρισσίας μήκους 30 χλμ με προυπολογισμό 130 εκατομμύρια € θα δημοπρατηθεί μετά την ολοκλήρωση των υπολειπομένων μελετών, προκειμένου να έχει περαιωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΡΓΩΝ

Α. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ
Α1. ΚΥΡΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ

1) Αρση της οδικής επικινδυνότητας. Ως γνωστόν η υφιστάμενη Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου, αποπερατώθηκε περίπου προ 34 ετίας, και τα κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά της , είναι μίας δευτερεύουσας υπεραστικής οδού, που παρακάμπτει μόνο τους κυριότερους οικισμούς και όχι όλους, με πολλούς ισόπεδους κόμβους, που έχουν κατασκευαστεί με απλή διαγράμμιση και χωρίς κρασπεδώσεις, και ελάχιστες ανισόπεδες διασταυρώσεις.Η υφισταμένη ΝΕΟ Πατρών – Πύργου παρά το ότι δεν είναι κατάλληλη για υπερτοπικές μετακινήσεις, χρησιμοποιείται από ευρύ φάσμα οχημάτων, ανάμεσα στα οποία ευρίσκεται υψηλό ποσοστό φορτηγών και αγροτικών οχημάτων πάσης φύσεως, που κινούνται με ταχύτητες υψηλές, δεδομένου ότι η πεδινή χάραξη και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου τις επιτρέπει.
2) προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος θα απορροφήσει όλη την βαριά κυκλοφορία, που σήμερα διέρχεται μέσα από τον οικιστικό ιστό, επιτρέποντας την ανάπτυξη των οικισμών σε αναβαθμισμένο περιβάλλον με την υλοποίηση αστικών πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης, καθόσον η μελετηθείσα /περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη χάραξη διέρχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου εκτός αστικών ζωνών και μακριά από οργανωμένη δόμηση.
3) αναβάθμιση της διεθνούς-ευρωπαϊκής ακτινοβολίας της Περιφέρειας ως Διεθνούς πολιτιστικού προορισμού, με επίκεντρο μεταξύ άλλων και την αρχαία Ήλιδα / Αρχαία Ολυμπία , λόγω της εγγύτητας του έργου με τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, τα ιαματικά λουτρά της Λ. Καϊάφα κλπ.
4) τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων, με δεδομένη τη θέση του ο νέου αυτοκινητόδρομου με τα λιμάνια της Πάτρας της Κυλλήνης, του Κατάκωλου και με τα αεροδρόμια της Ανδραβίδας και του Αράξου.

Α2. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ολοκλήρωση του νέου κλειστού αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος από πέρας της παράκαμψης Πατρών (Μιντιλόγλι) έως πέρας ανισόπεδου κόμβου Εισόδου Πύργου , μήκους 75 χλμ. περίπου(χ.θ. -288+0 ως χ.θ. 74+500).
Τεχνικά Χαρακτηριστικά του έργου :
1) Διατομή αυτοκινητοδρόμου :
Τετρά(4)-ϊχνη διατομή πλάτους 21,30μ. (χωρίς τις πλευρικές διαμορφώσεις) αποτελούμενη από :
(α) 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συνολικού πλάτους 14μ. (4×3,50μ.)
(β) Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης συνολικού
πλάτους 4,60μ. (2×2,30μ.)
(γ) Λωρίδες ασφαλείας στην κεντρική νησίδα συνολικού πλάτους 2,10μ. (2×1,05μ.)
(δ) Κεντρική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο τύπου New Jersey πλάτους 0,60 μ. και ύψους 0,80 μ.
2) Aνισόπεδοι Κόμβοι : 7
Α/Κ Μιντυλογλίου χ.θ. 0+000 (σύνδεση με Παράκαμψη Πάτρας)
A/KBI.ΠΕ χ.θ. 6+942
A/K Κάτω Αχαϊας χ.θ. 17+734
A/KBάρδαςχ.θ. 33+036
A/K Κυλλήνης χ.θ. 46+016(σύνδεση με λιμένα Κυλλήνης)
A/KΓαστούνης χ.θ. 53+676
A/KΑμαλιάδας χ.θ. 62+679
A/K Εισόδου Πύργου χ.θ. 73+842
3) Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) : 2
Χ.θ. 21+000 (Σ.Ε.Α.Κάτω Αχαϊας) , χ.θ. 72+000 (Σ.Ε.Α. Πύργου)
4) Πλήρες Παράπλευρο και κάθετο (με ανισόπεδες διαβάσεις) δίκτυο, συνδετήριες οδοί

Α3. ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ
Στο τμήμα Πάτρα –Πύργος έχουν ήδη συντελεσθεί το σύνολο των απαιτουμένων απαλλοτριώσεων για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ενώ θα συντελεσθούν εντός του έτους και οι υπολειπόμενες απαλλοτριώσεις που αφορούν το παράπλευρο δίκτυο. Δεδομένης της σημασίας του έργου για την οικονομία/ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, και των στενών χρονικών περιθωρίων για την ολοκλήρωση της κατασκευής του, και με σκοπό την επίσπευσητης διαδικασίας κατάληψης των αναγκαίων απαλλοτριούμενων εκτάσεων από το Δημόσιο, ήδη προωθείται ηέκδοση Ειδικής Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου,για την υπαγωγή των συμπληρωματικών αναγκαστικών απαλλοτριώσεων του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στις διατάξεις του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.

Β. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΤΣΑΚΩΝΑ
Β1. ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
1) Αρση της οδικής επικινδυνότητας.
2) αναβάθμιση της διεθνούς-ευρωπαϊκής ακτινοβολίας της Περιφέρειας ως Διεθνούς πολιτιστικού προορισμού, με επίκεντρο μεταξύ άλλων την εγγύτητα με : α) προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000 της Κυπαρισσίας, β) τον αρχαιολογικό χώρο της Μάλθης (Ακρόπολη Κάτω Μάλθης),
3) τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Νότιας Ηλείας με έμφαση στην παραλιακή περιοχή του Καλού Νερού και της Κυπαρισσίας, με δεδομένη τη θέση του νέου αυτοκινητόδρομου με τον ήδη λειτουργούντα αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη –Καλαμάτα , το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
4) ανάπτυξη των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου θα γίνονται οι μεταφορές των αγαθών και των προσώπων προς και από άλλες ευρύτερες περιοχές. Σημειώνεται ότι η περιοχή έχει υψηλό οικονομικό δυναμικό, λόγω της αγροτικής εκμετάλλευσης υψηλής παραγωγικότητας και των πολλαπλών συγχρόνων καλλιεργειών.

Β2. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Κατασκευή του νέου κλειστού αυτοκινητοδρόμου Καλό Νερό – Τσακώνα από Κόμβο Καλού Νερού έως τον Ανισόπεδο κόμβο Κυπαρισσίας , μήκους 30 χλμ. περίπου
Τεχνικά Χαρακτηριστικά του έργου :
1) Διατομή αυτοκινητοδρόμου :
Τετρά(4)-ϊχνη διατομή πλάτους 17,50 μ. (χωρίς τις πλευρικές διαμορφώσεις) αποτελούμενη από :
(α) 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συνολικού πλάτους 14μ. (4×3,50μ.)
(β) Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης
συνολικού πλάτους 1,00μ. (2×0,50μ.)
(γ) Λωρίδες ασφαλείας στην κεντρική νησίδα συνολικού πλάτους 1,90 μ. (2×0,95μ.)
(δ) Κεντρική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο τύπου New Jersey πλάτους 0,60 μ. και ύψους 0,80 μ.

2) Aνισόπεδοι Κομβοι : 3
A/K Καλού Νερού χ.θ. 47+971
A/KΔωρίου χ.θ. 60+532
A/KΖευγολατιού χ.θ. 72+635

3) Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) : 1
Χ.Θ.59+300 Σ.Ε.Α. Δωρίου

4) Παράπλευρο και κάθετο (με ανισόπεδες διαβάσεις) δίκτυο, συνδετήριες οδοί