«Ατυχία» το τρομακτικό τροχαίο του Γάλλου οδηγού Μπιανκί, λέει εκπρόσωπος του Ιαπωνικού Γκραν Πρι της Σουζούκα Ο 25χρονος οδηγός της Marussia νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση το Πανεπιστημακό Νοσοκομείο MieΕίχαν σηκώσει προειδοποιητικές σημαίες αλλά έτυχε εκείνη τη στιγμή να υδρολισθήσει το μονοθέσιο, υποστήριξε ο Μασάμι Μιγιαζάκι.

Σε ατυχία και όχι σε λάθος απόφαση των διοργανωτών του Γκραν πρι της Σουζούκα, στην Ιαπωνία απέδωσε εκπρόσωπος της πίστας το τρομακτικό ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του Γάλλου οδηγού, όπως αναφέρει ανάρτησησ του σάιτ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

«Οι διοργανωτές σήκωσαν “διπλές κίτρινες σημαίες” μετά το ατύχημα του Σούτιλ που σημαίνει ότι οι οδηγοί έπρεπε να μειώσουν ταχύτητα στο σημείο που να μπορούν να σταματήσουν άμεσα αλλά δυστυχώς το αυτοκίνητο του Μπιανκί υδρολίσθησε ακριβώς εκείνη την ώρα και προσέκρουσε στο σημείο του ατυχήματος και αυτό ήταν κακή τύχη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μασάμι Μιγιαζάκι.

«Όντως υπήρχε βροχή και η πίστα ήταν υγρή αλλά η βροχόπτωση δεν ήταν τόσο βαριά ώστε ο αγώνας να διακοπεί και πιστεύω ότι οι αγωνοδίκες πήραν τη σωστή απόφαση» συμπλήρωσε.

Ο 25χρονος οδηγός της Marussia νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση το Πανεπιστημακό Νοσοκομείο Mie, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά τη σφοδρή σύγκρουσή του με τον γερανό που απομάκρυνε το μονοθέσιο του Σούτιλ.