Ένας αστυφύλακας έχει προσαχθεί και κρατείται ως βασικός ύποπτος για την άγρια δολοφονία του 30χρονου στην Καλλίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος είναι ξάδερφος του θύματος και είχαν προσωπικές διαφορές. Ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης είχε τεθεί σε αργία από τον Φεβρουάριο του 2013, όταν είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς και δωροδοκίες από αλλοδαπούς καταστηματάρχες, από τους οποίους ζητούσε χρήματα για να μην γίνονται υγειονομικοί και φορολογικοί έλεγχοι.

Στον αστυνομικό αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Ο ίδιος υποστήριξαν ότι είχαν οικονομικά προβλήματα με τον ξάδερφό του και είχαν κλείσει ραντεβού για να τα διευθετήσουν.

Οι δυο άνδρες τσακώθηκαν και -σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αστυνομικός- ο 30χρονος τον απείλησε με μαχαίρι. Τότε, εκείνος με τις γνώσεις που έχει από την εκπαίδευσή του κατάφερε να τον αφοπλίσει και τον μαχαίρωσε, ενώ ήταν σε άμυνα.

Πώς έγινε το άγριο φονικό

Γύρω στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης στην ήσυχη γειτονιά της Καλλίπολης ακούγονται φωνές σαν κάποιοι να καυγαδίζουν. Γρήγορα οι φωνές παύουν να ακούγονται και οι γείτονες ησυχάζουν.

Ωστόσο το κακό είχε γίνει. Οι δολοφόνοι του 30χρονου άνδρα τον μαχαίρωσαν μέσα στο σπίτι του. Του κατάφεραν 3 μαχαιριές στην πλάτη και τον άφησαν να ψυχοραγεί σε μια λίμνη αίματος.

Επί του παρόντος κανείς δεν έχει σαφή εικόνα για το τι έχει συμβεί. Το σπίτι του θύματος είναι άνω – κάτω και ενώ αρχικά εξετάστηκε σοβαρά το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας να ήταν η ληστεία καθώς ο 30χρονος είναι ιδιοκτητης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ και ίσως είχε μαζί του χρήματα από τις εισπράξεις του πρακτορείου, κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει.

Αυτό που παραμένει γρίφος για τους αστυνομικούς ειναι οτι η πόρτα του διαμερίσματος δεν φέρει ίχνη παραβίασης. Ηξερε το θύμα τους δολοφόνους του; Πήγαν μαζί στο σπίτι; Ή του όρμησαν την ώρα που εκείνος ανοιγε την πόρτα του σπιτιού του; Για την αστυνομία όλα είναι ανοιχτά. Οι δράστες ή ο δράστης μπορεί να προέρχεται από το επαγγελματικό, το φιλικό, ακόμη και το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος.