Πάτρα: Από τον Κοινωνικό Οργανισμό η φροντίδα της 17χρονης μαθήτριας που νοσηλεύτηκε με ασιτία - Πενταμελής με άρρωστο πατέρα η οικογένεια Κινητοποιήθηκαν οι αρχέςΤην παρέμβαση του Δημου προκάλεσε η περίπτωση νοσηλείας μιας 17χρονης μαθήτριας απο την Πάτρα με συμπτώματα υποσιτισμού.

Άμεσα σύμφωνα με πληροφορίες κινητοποιήθηκε ο Κοινωνικος Οργανισμός του Δήμου Πατρέων γι ανα υποστηρίξει την οικογένεια. Στις δράσεις του Οργανισμού περιλαμβάνεται η σίτιση, ο ρουχισμός, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα φροντιστηριακά μαθήματα, η παροχή σχολικών ειδών και ψυχολογική υποστήριξη.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, η οικογένεια θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της και παρέμεινε διστακτική στην πρώτη προσέγγιση των Αρχών.

Είναι μία συνήθης τακτική να υπάρχει αρχικά μια διστακτικότητα, όταν μία οικογένεια χάνει τα πάντα ξαφνικά, λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» η κοινωνική λειτουργός του Οργανισμού, Βασιλική Αλέρτα:

«Αρκετά συχνά οι άνθρωποι που προσεγγίζουν τις κοινωνικές δομές του δήμου νιώθουν ντροπή. Για λόγους αξιοπρέπειας δεν θέλουν να φανούν στην ουρά των συσσιτίων κ.λπ. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και λογικό.

Ξαφνικά έχασαν τα πάντα, βιώνουν μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα και δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν με αυτοσεβασμό. Εμείς θα φροντίσουμε, όπως κάνουμε για δεκάδες οικογένειες, να είμαστε δίπλα. Από τη σίτιση και το ρουχισμό μέχρι τα φροντιστήρια, την ιατρική περίθαλψη και την ψυχολογική υποστήριξη».

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν χθες η 17χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», μετά την κατάρρευσή της στα χέρια της μητέρας της.

Το περιστατικό έγινε πριν μερικές ημέρες και το κορίτσι πήρε ήδη εξιτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη κοπέλα έχει ακόμα δύο αδέλφια, ενώ οι γονείς της είναι αγρότες, με τον πατέρα της να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. (Δείτε εδώ το χθεσινό ρεπορτάζ του thebest.gr)

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία του Κώστα Ντάσιου, προέδρου της ομάδας Ολυμπιακός Πατρών, καθώς στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου της ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου ήρθε σε επαφή με τη μητέρα της κοπέλας.

Τον περασμένο Μάρτιο παρόμοιο περιστατικό συνέβη ξανά στην Πάτρα όταν ένας μαθητής δημοτικού πηγαίνοντας στο σχολείο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών, αλλά και γονέων. Κοντά του έσπευσαν όλοι και του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως το παιδί είχε να φάει δυο ημέρες καθώς οι γονείς του αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για τη διατροφή της οικογένειας.