Αποκλεισμένοι παραμένουν λόγω της εγκατάλειψης των εργοταξίων που σχετίζονται με την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου.

Οι μετακινήσεις τόσο των ίδιων όσο και εκείνων που επισκέπτονται την περιοχή είναι δύσκολες ενώ υπάρχει και έντονο πρόβλημα πλημμυρών με μια ξαφνική νεροποντή, όπως έγινε πέρυσι τον Ιούλιο. Δρόμοι παραμένουν κλειστοί, εμπόδια υπάρχουν παντού κι όπως επιχειρήσεις να μεταφερθεί από το ένα σημείο στο άλλο, κυριολεκτικά υποφέρει.

Και τούτο γιατί πέφτει πάνω σε όγκους χωμάτων ή λάσπης εάν έχει βρέξει, σίδερα, αλλά και τοιχία τα οποία όπως φοβούνται ήρθαν για να μείνουν.

Η εξέλιξη του έργου έχει ουσιαστικά «παγώσει» από το 2018 και παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν ότι οι χώροι των εργοταξίων διαμορφώνονταν για την καλύτερη εξυπηρέτησή των πολιτών, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει έως τώρα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το χάλι οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου έχουν απομείνει αποκλεισμένοι και συγκοινωνιακά. Αρχικά κόπηκαν τα δρομολόγια τους προαστιακού με το τρένο και προσφάτως, εν μέσω πανδημίας, ο ΟΣΕ σταμάτησε και τα δρομολόγια που εκτελούσαν τα λεωφορεία τους.

Ο ορίζοντας δε, ολοκλήρωσης του έργου και επανέναρξης των δρομολογίων του προαστιακού είναι άγνωστος, γεγονός που τρομάζει τους κατοίκους…

The post Αποκλεισμένοι από τοιχία, μπάζα και “ξεχασμένα” εργοτάξια του τρένου στον Άγ. Βασίλειο – ΦΩΤΟ appeared first on Patratora.